17:50:36 19.04.2024
Stiri

Executorul Svetlana Mocan, care apare în investigația despre Veaceslav Platon, SE ASCUNDE

Economie 12.03.2014 14:45 Vizualizări6794 Autor: Virginia Nica
Executorul Svetlana Mocan, care apare în investigația despre Veaceslav Platon, SE ASCUNDE crime.md


Executorul judecătoresc Svetlana Mocan, al cărei nume este pomenit într-o investigație apărută în presa românească, este căutată de mai multe persoane, chiar și de la Ministerul Justiției, însă ea nu răspunde la telefoane și nu prea stă la birou, colegii văzând-o doar dimineața devreme sau seara târziu, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL o colegă a acesteia.

Portalul rnews.ro a publicat astăzi o investigație prin care este prezentată o schemă de spălare de bani prin intermediul băncii patronate de Veaceslav Platon, „Moldindconbank”. Potrivit sursei citate, același executor judecătoresc, Svetlana Mocan, a instrumentat mai multe litigii între companii moldovenești și rusești. Autorul investigației susține că litigiile ar fi fost unele inventate, iar companiile rusești care pierdeau în instanța de judecată transferau banii pe contul Svetlanei Mocan deschis la „Moldindconbank”. Astfel, pe parcursul anului trecut, au fost transferați circa 92 de miliarde de lei, care ulterior erau transferați în conturi off-shore din Marea Britanie și Belize.

Nici Ziarului NAȚIONAL Svetlana Mocan nu i-a răspuns la telefonul mobil sau la cel de la serviciu. O colegă spune că Svetlana Mocan este căutată intens de foarte multe persoane, chiar și de la Ministerul Justiției, însă ea evită să discute cu aceste persoane. „O vedem dimineața devreme sau seara târziu. Vă spun că o caută foarte multă lume, însă nu știu ce s-a întâmplat că nu răspunde nimănui. Ar fi bine să vorbească, să facă lumină”, a declarat colega de serviciu a Svetlanei Mocan.

În investigație se mai spune că „Moldindconbank” a fost în 2013 banca cu cele mai multe intrări de valută, de circa 81% din tot sistemul bancar și 63% din ieșirile de valută. „Iată așadar că „evoluția” rapidă a „Moldinconbank” are în spate multe necunoscute, multe activități suspecte, mulți bani proveniți din litigii suspecte, judecate de aceiași judecătorii, puse în practică de aceiași executori judecătorești, în mod suspect. Dacă „Moldindconbank” se poate lăuda cu cele mai multe intrări de valută în 2013, un procent absolut incredibil pentru piața bancară, acest lucru este credibil doar petru cei care nu intră în esența problemei”, mai notează autorul.

Menționăm că „Moldindconbank” a înregistrat anul trecut un profit de peste 301,272 de milioane de lei, clasându-se pe locul doi în topul celor mai profitabile bănci din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md