14:35:25 03.06.2023
Stiri

După 235 de ani, MONSTRUL închis la muzeu în sfârșit va ajunge pe fundul apei

Știri 03.07.2018 09:30 Vizualizări1488 Autor: Ziarul National


După 235 de ani, MONSTRUL închis la muzeu în sfârșit va ajunge pe fundul apei Sursa: ziare.com

Timp de 235 de ani, scheletul unui gigant de 2,31 de metri a vegheat membre deformate, organe afectate de cancer și alte astfel de ciudățenii medicale într-un muzeu londonez. Iată că a venit vremea ca acesta să ajungă în sfârșit pe fundul Canalului Mânecii.

De altfel, această a și fost dorința de pe patul de moarte a lui Charles Byrne, bărbatul neobișnuit de înalt ale cărui oase au fost păstrate, arată Science Alert.

Charles Byrne, care suferea de gigantism, s-a născut în 1761, în Irlanda. La sfârșitul adolescenței era deja celebru și bogat. A părăsit satul irlandez adormit unde se născuse pentru show-uri zgomotoase în Londra.

Însă încă de pe vremea cât trăia, chirurgul John Hunter avea un țel. Visa ca, după moarte, rămășițele lui Byrne să ajungă pe mâna sa, pentru a fi studiate.

Iar momentul morții lui Byrne a venit. La 1 iunie 1783, la numai 22 de ani, gigantul a murit după mai multe luni în care starea sănătății i s-a deteriorat gradual.

Byrne lăsase instrucțiuni ca, după moarte, rămășițele sale să fie aruncate în mare într-un coșciug în care să se afle pietre. Așa, credea el, urma să scape nedisecat. Prietenii săi cei mai buni au reușit să găsească un sicriu pe măsura sa și au pornit spre țărmul marii. Numai că undeva pe drum s-a întâmplat ceva.

Cumva, corpul a dispărut din sicriu, fiind înlocuit doar cu pietre. Cert este că chirurgul John Hunter a reușit să pună mâna pe rămășițele gigantului, iar oasele acestuia au stat captive până acum în muzeu. Comunitatea științifică s-a gândit însă să-i facă dreptate giganului și să-l ajute să ajungă pe fundul marii, așa cum și-a dorit.

Sursa: ziare.com

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2023 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Resetarea Europei, l...

31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md