23:20:00 18.01.2018
Stiri

Drumurile naționale, acoperite de zăpadă: SFATURILE Poliției pentru șoferi

Social 10.12.2017 14:30 Vizualizări672 Autor: Ziarul National
Drumurile naționale, acoperite de zăpadă: SFATURILE Poliției pentru șoferi

Majoritatea drumurilor naționale din R. Moldova sunt acoperite, la această oră, de lapoviță și ninsoare, cele mai dificile condiții de deplasare înregistrându-se pe cele din raioanele Ocnița, Briceni, Râșcani, Glodeni, Florești, Edineț, Șoldănești, Soroca, Sângerei, Ungheni, Nisporeni, Hâncești, Taraclia și Cahul.

Inspectoratul Național de Patrulare (INP) informează că echipaje de Poliție se află acum pe majoritatea traseelor naționale, pentru a acorda ajutor cetățenilor, în caz de necesitate.În aceste condiții, INP reamintește conducătorilor auto să nu pornească la drum fără să-și echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, să verifice starea instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ştergătoarelor de parbriz şi a jetului de apă, să verifice starea frânelor, să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip, iar pentru deplasările în afara localităţilor conducătorii auto trebuie să îşi efectueze alimentarea autovehiculelor cu carburant suficient și să aibă în mașină o pătură.

Tododată, dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ, iar conducătorii auto sunt îndemnați să conducă cu viteză redusă.

În cazul în care vă aflați într-o dificultate și aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să solicitați susținerea celui mai apropriat echipaj de patrulare sau să telefonați la 902.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
16.01.2018 10:12 Ziarul National Octavian Țâcu // Fanarioții

15.01.2018 09:00 Nicolae Negru Referendumul, între formalismul CEC ș...

12.01.2018 09:10 Nicolae Negru Cum poate anula Moscova legea împotri...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md