01:20:49 27.02.2024
Stiri

Infrastructura CRITICĂ a R. Moldova, la adăpost. Două instituții noi în prevenirea AMENINȚĂRILOR cibernetice au fost la lansate în cadrul „Moldova Cybersecurity Forum”

Actualitate 09.02.2024 15:38 Vizualizări1943 Autor: Ziarul National
Infrastructura CRITICĂ a R. Moldova, la adăpost. Două instituții noi în prevenirea AMENINȚĂRILOR cibernetice au fost la lansate în cadrul „Moldova Cybersecurity Forum”


Agenția Națională pentru Securitate Cibernetică și Institutul Național de Inovație în Securitate Cibernetică „Cybercor” au fost lansate astăzi, 9 februarie, în cadrul primei ediții din acest an a evenimentului „Moldova Cybersecurity Forum”. Instituțiile vor avea un rol esențial în prevenirea și combaterea amenințărilor cibernetice.

„Acum că am digitalizat aproape toate serviciile din republica noastră, securitatea cibernetică devine un aspect foarte important. Este timpul ca noi toți: și ca angajați în sectorul public, și ca întreprinzători, și ca angajați în sectorul privat, și ca cetățeni să atragem tot mai multă atenție acestui aspect și să investim tot mai mult în securitatea cibernetică”, a spus declarat premierul Dorin Recean, în cadrul inugurării forumului.

Cele două instituții noi, lansate în cadrul evenimentului „Moldova Cybersecurity Forum”, se vor orienta pe asigurarea unui mediu digital sigur, protejarea infrastructurii critice a statului și a societății de atacurile cibernetice, dar și garantarea unui nivel ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice ale instituțiilor publice și private.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Universitatea Tehnică a Moldovei și Tekwill, cu suportul USAID, Suediei, Marii Britanii și Misiunii de Parteneriat a Uniunii Europene în Moldova și e-Governance Academy.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md