14:05:48 21.07.2024
Stiri

Dorin Recean la Berlin: „Devenim mai conectați cu Europa, prin acordurile bilaterale și noi domenii de cooperare pentru dezvoltarea durabilă și economică”

Actualitate 29.09.2023 17:59 Vizualizări725 Autor: Ziarul National
Dorin Recean la Berlin: „Devenim mai conectați cu Europa, prin acordurile bilaterale și noi domenii de cooperare pentru dezvoltarea durabilă și economică”


Agenda de reforme în domeniul economic și energetic, dar și posibilitățile de extindere a cooperării comercial-economice moldo-germane au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu ministra federală pentru cooperare economică și dezvoltare, Svenja Schulze.

Oficialii au pus în prim-plan identificarea unor domenii de cooperare pentru dezvoltarea durabilă și economică a republicii noastre. Prim-ministrul Dorin Recean a menționat că Guvernul întreprinde măsurile necesare pentru a îmbunătăți climatul investițional și a împărtășit inițiative concrete ce vor fi implementate în viitorul apropiat cu sprijinul Germaniei.

De asemenea, șeful Executivului a menționat că integrarea europeană este proiectul nostru de țară și că mizăm pe sprijinul Germaniei pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE în decembrie.

„Devenim mai conectați cu Europa, prin acordurile bilaterale pe care le avem și prin identificarea unor noi domenii de cooperare pentru dezvoltarea durabilă și economică, inclusiv cu Germania. Suntem recunoscători, astfel, pentru susținerea pe care o primim, inclusiv prin intermediul Platformei de Sprijin pentru R. Moldova, care va avea loc pe 17 octombrie la Chișinău”, a menționat Recean.

Ministra Svenja Schulze a reiterat susținerea de către autoritățile germane a eforturilor de modernizare europeană a republicii noastre, dar și reziliența cu care R. Moldova sprijină statul ucrainean în contextul războiului brutal al Federației Ruse împotriva Ucrainei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md