07:48:50 06.07.2020
 
Stiri

Dorin Chirtoacă, despre intenția lui Ceban de a muta sediul Primăriei Chișinău: „Nu este o stână să o muți vara la munte și iarna pe câmpie”

Social 18.11.2019 14:37 Vizualizări2710 Autor: Ziarul National
Dorin Chirtoacă, despre intenția lui Ceban de a muta sediul Primăriei Chișinău: „Nu este o stână să o muți vara la munte și iarna pe câmpie”


Partidul Liberal (PL), condus de Dorin Chirtoacă, fostul primar general al Chișinăului, condamnă intenția lui Ion Ceban de a schimba sediul Primăriei capitalei.

„Primăria nu este o stână să o muți vara la munte și iarna pe câmpie. Oamenii din Primărie nu sunt o turmă de oi, ei nu behăie și nu prin camere video se obține performanța. Limba moldovenească, marcaj cu dedicație, sculele lui Plahotniuc de pus în funcții, mutarea Primăriei etc, cam cu astea s-a remarcat ciobănașul. Începutul este ... promițător”, ironizează Dorin Chirtoacă.

În opinia liberalilor, intențiile lui Ion Ceban privind mutarea sediului Primăriei nu ar avea niciun motiv plauzibil, iar așa-zisa transparență pe care vrea să o aducă în instituție ar fi doar un pretext.

„Ceban își dorește condiții pentru propriul confort, să stea în Primărie că într-un palat regal fără niciun funcționar în jurul lui. Or, asemenea decizie se poate lua doar după ce se face o analiză amplă a cheltuielilor care vor fi făcute pentru achitarea chiriei și întreținerii unui alt sediu, după cum se vede unul privat, iar de aici putem deduce că este vorba doar de un interes personal în toată această „afacere”. Primăria este în prag de faliment, din cauza găurii financiare lasată de Radu, Codreanu împreună cu socialiștii, iar în acest sens trebuie să fie luate măsuri urgente, pentru că în curând se va ajunge la imposibilitate de plată a salariilor, însă Ceban se ocupă cu totul altceva”, se arată într-un comunicat de presă al liberalilor.

CITIȚi și ANUNȚUL primarului Ceban: Clădirea Primăriei Chișinău ar putea fi transformată în MUZEU. Unde vor fi transferați angajații autorității publice locale

PL crede că Primăria trebuie să fie restaurată, iar funcționarii locali trebuie să-și continuie și mai departe activitatea anume în acest edificiu, care este un unul istoric și public.

„Prioritățile reale, care trebuie implementate urgent sunt următoarele:
- relansarea celor 5 proiecte europene: transport, drumuri, apă, deșeuri, termoizolare - înlocuirea flotei auto pentru deszăpezire, cu renunțarea la nisip;

- modificarea legislației pentru a avea bandă specială pentru transport public, ridicarea automobilelor parcate neregulamentar, pentru fluidizarea traficului;

- reconstrucția în două nivele sau sens giratoriu a intersecției Studenților - Calea Orheiului;

- construcția străzii Mesager și reconstrucția str. Albișoara pentru a avea o arteră fără semafoare, care să descarce bd. Ștefan cel Mare;

- reluarea de către Guvern a reabilitării șoselei de centură;

- anularea volumului suplimentar abuziv de apă pus lunar, în mod ilegal pe seama consumatorului”, îi atrag atenția liberalii lui Ceban.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


macar 18.11.2019 15:47

Dupa demiterea guvernului solutia cea mai buna Unirea cu Romania

vasile 18.11.2019 20:52

Da de ce libertarul se amesteca in turma shiobanului? Oile siau gasit shiobanu cu care le este ghine si vor sha ele mulse in tarla lor.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md