00:12:30 01.11.2020
 
Stiri

Dorin Chirtoacă a adus la CEC 23 100 de semnături în favoarea sa, pentru ca să poată candida la prezidențiale: „De ce așa târziu? Am sperat până în ultima clipă că vom avea un singur candidat anti-Dodon”

Actualitate 29.09.2020 17:13 Vizualizări3239 Autor: Ziarul National
Dorin Chirtoacă a adus la CEC 23 100 de semnături în favoarea sa, pentru ca să poată candida la prezidențiale: „De ce așa târziu? Am sperat până în ultima clipă că vom avea un singur candidat anti-Dodon” Captură


Candidatul Mișcării „Unirea”, Dorin Chirtoacă, a adus astăzi la CEC 23 100 de semnături pentru ca să fie înregistrat în cursa electorală prezidențială. Fostul primar al capitalei crede că va fi ultimul candidat înscris în cursa electorală, deoarece este foarte dificil să colectezi minimum 15 000 de semnături.

„Astazi am depus la CEC setul de acte necesare precum și listele de subscripție pentru înregistrare în calitate de candidat pentru alegerile prezidențiale. Au fost depuse 23 100 de semnături din 27 de unități administrativ-teritoriale, inclusiv Chișinău. În mare parte au fost acumulate peste 800 de semnături din fiecare raion”, a precizat astăzi Dorin Chirtoacă.

Candidatul Mișcării „Unirea” a infirmat faptul că ar fi fost ajutat de oamenii Maiei Sandu să colecteze semnăturile necesare și a explicat de ce așa de târziu a prezentat listele de subscripție.

„Este o minciună și un zvon nefondat, o bârfă electorală (că Maia Sandu l-a ajutat să colecteze semnături n.r.). Această perioadă este prevăzută pentru a discuta cu oamenii, dar nu pentru a face bravadă și de a aduce semnăturile în două-trei zile. Am fost împotriva procedurii de colectare a semnăturilor pe timp de pandemie, când avem aproape 1 000 de cazuri pe zi. Totuși, ne-am conformat și am mers pe procedura legală”, a adăugat Chirtoacă.

De asemenea, fostul primar subliniază că a așteptat până în ultima clipă ca partidele de dreapta să ajungă la un numitor în privința unui candidat comun anti-Dodon.

„Să nu uitați că noi am mai propus înaintarea unui candidat comun anti-Dodon. Se va demonstra că noi am așteptat până în ultima clipă să fie un singur candidat unionist anti-Dodon. Asta ne-a determinat să aducem pe ultima sută de metri listele. Nu cred că mai vine cineva să depună listele, pentru că nu e atât de ușor să colectezi semnături. Dacă nu a fost să fie un singur candidat unionist, atunci noi muncim pentru Unire și vrem ca bucuria Unirii să ajungă în casa fiecărui om”, a conchis Dorin Chirtoacă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.10.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea nu e o pară m...

26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md