09:54:38 21.09.2018
 
Stiri

Donație URIAȘĂ. Acţiuni de TREI miliarde dolari

Știri 13.07.2017 08:30 Vizualizări1306 Autor: Ziarul National
Donație URIAȘĂ. Acţiuni de TREI miliarde dolari sursa: google.ro

Miliardarul american Warren Buffett a donat luni acţiuni Berkshire Hathaway în valoare de 3,17 miliarde de dolari fundaţiei Bill & Melinda Gates şi altor patru organizaţii de caritate. Este cea mai mare contribuţie făcută până acum în cadrul planului său de peste 10 ani de a-şi dona majoritatea averii, transmite Reuters.

A 12-a donaţie anuală a miliardarului constă în 18,63 de milioane de acţiuni Berkshire clasa B, în valoare de 170,25 dolari fiecare, la închiderea de luni a tranzacţiilor bursiere.

Buffett, în vârstă de 86 de ani, a făcut donaţii de 27,54 miliarde de dolari începând din 2006, pentru cinci organizaţii caritabile, între care 21,9 miliarde de dolari către Gates Foundation.

Buffett deţine încă circa 17% din grupul Berkshire, pe care îl conduce din 1965, chiar dacă a donat peste 40% din deţineri.

Gates Foundation, care se concentrează pe îmbunătăţirea sănătăţii, reducerea sărăciei şi susţinerea educaţiei, va primi circa 2,42 de miliarde de dolari din donaţiile de luni.

Buffett a mai făcut donaţii pentru Susan Thompson Buffett Foundation, care poartă numele primei sale soţii, decedate, şi fundaţiilor Howard G. Buffett, Sherwood şi NoVo, coordonate de copiii săi, Howard, Susan şi Peter.

După donaţiile de luni, Buffet rămâne al patrulea cel mai bogat om din lume, potrivit revistei Forbes.

Înainte de anunţarea donaţiilor, Forbes estima averea netă a lui Buffett la 76,3 miliarde de dolari, averi mai mari având co-fondatorul Microsoft Bill Gates (89,4 miliarde dolari), fondatorul Amazon.com Jeff Bezos (84,8 miliarde dolari) şi magnatul spaniol al retailului, Amancio Ortega (81,8 miliarde dolari).

Gates este un prieten apropiat al lui Buffett şi director la Berkshire.

Sursa: news.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md