10:44:00 24.09.2020
 
Stiri

Dodon nu e de acord cu acțiunile forțelor speciale din Belarus care lovesc fără milă protestatarii, dar îl laudă pe Lukașenko. „El a ajutat țara noastră... Ceea ce se întâmplă acolo sunt treburile lor interne. Desigur că totul este foarte rău”

Actualitate 14.08.2020 13:14 Vizualizări1239 Autor: Ziarul National
Dodon nu e de acord cu acțiunile forțelor speciale din Belarus care lovesc fără milă protestatarii, dar îl laudă pe Lukașenko. „El a ajutat țara noastră... Ceea ce se întâmplă acolo sunt treburile lor interne. Desigur că totul este foarte rău”


Deși majoritatea liderilor lumii refuză să-i adreseze felicitări lui Alexandr Lukașenko legate de câștigarea dubioasă a celui de-al șaselea mandat de șef al statului, președintele Igor Dodon afirmă că s-a condus „de protocol” atunci când a scris acea felicitare „din numele poporului moldovenesc” pe Facebook.

Dodon susține că nu este de acord cu represiunile care au loc acum în Belarus la adresa protestatarilor, dar în același timp îl laudă pe Alexandr Lukașenko.

„Protocolul prevede ca președintele ales trebuie să fie felicitat. Noi avem relații de prietenie, avem parteneriate bune. Fostul șef al statului chiar i-a acordat lui Lukașenko „Ordinul Republicii”. El a ajutat țara noastră, avem multe întreprinderi mixte, iar acolo Comisia Electorală a recunoscut alegerile. Ce trebuie să facă liderul țării? Desigur că trebuie să transmită felicitări, să ureze succes. Ceea ce se întâmplă acolo sunt treburile lor interne”, a declarat astăzi Dodon.

CITIȚI și FOTO // Felicitarea lui Dodon adresată lui Lukașenko, neluată în seamă: LIPSEȘTE de pe site-ul oficial al Președinției din Belarus

În opinia președintelui, ciocnirile dintre forțele de ordine și protestatari trebuie evitate.

„Sigur că mie multe lucruri nu-mi plac. Nu-mi place. Desigur că mi-aș dori să nu fie aceste ciocniri, nicăieri, în nicio țară, nici la noi, nici la ei. Desigur că totul este foarte rău, însă când îmi amintesc de Minsk, de Belarus și compar cu țara noastră, ceea ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani, atunci sincer vă spun – mi-e milă de R. Moldova și cetățenii noștri. Belorușii arată mult mai bine și nu vorbim acum despre Lukașenko. Știți cum mi-a rămas în memorie? Drumuri foarte bune, fermele mari, întreprinderile, fabrica de tractoare, troleibuze, autobuze, piscine în fiecare localitate, în fiecare sat. Mi-aș dori ca în R. Moldova să fie la fel. Chiar și nivelul PIB pe cap de locuitor la ei este de circa 7 000 de dolari, iar la noi puțin peste 4 000 de dolari”, a spus Dodon.

Șeful statului a adăugat că ciocnirile de la Minsk și alte orașe din Belarus îi amintește de evenimentele din aprilie 2009 din R. Moldova.

„Desigur că nu vreau să comentez imaginile... (despre cum sunt loviți oamenii cu bastoanele n.r.) Nu este bine. Aceste acțiuni se vor încheia, însă cu aceasta trebuie de mers mai departe. Când mă uit la toate aceste, sincer vă spun, îmi amintesc de evenimentele din 7 aprilie 2009. De aceea, când văd astăzi aceste imagini la televizor, îmi amintesc de acele zile, deloc simple pentru noi toți. Cât ține de Belarus, ei singuri se vor clarifica. Să fac declarații la nivel de președinte că e așa sau altfel, nu este corect”, s-a justificat Igor Dodon, care se numără printre puținii șefi de stat care l-au felicitat pe Alexandr Lukașenko.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Chirică Șchopu 14.08.2020 13:32

Nu trebuie să-ți dorești - trebuia să muncești toți anii fiind în cele mai înalte funcții economice... Rezultatul - ți-e milă de rm - pleacă!!!

Polilogu 14.08.2020 17:05

Sunt curios unde-și va alege IGOR DODON exilul : LA MOSCOVA sau LA ISTAMBUL ???

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md