20:19:33 24.02.2021
 
Stiri

VIDEO // Dodon se DESPARTE cu greu de funcția de președinte. Acesta s-a RĂSTIT la adresa Maiei Sandu: „Președintele nu trebuie să stea în instituția aceasta pe care am reparat-o și o transmit… Sau să stea pe Facebook. Nu regret nicio decizie luată”

Actualitate 23.12.2020 12:55 Vizualizări2988 Autor: Ziarul National
VIDEO // Dodon se DESPARTE cu greu de funcția de președinte. Acesta s-a RĂSTIT la adresa Maiei Sandu: „Președintele nu trebuie să stea în instituția aceasta pe care am reparat-o și o transmit… Sau să stea pe Facebook. Nu regret nicio decizie luată” Captură


Igor Dodon a făcut bilanțul activității sale în funcția de președinte și a ținut să-i ofere sfaturi Maiei Sandu. Acesta a declarat că nu regretă nicio decizie luată în ultimii patru ani, timp în care a fost surprins și la sediul Partidului Democrat, alături de Vlad Plahotniuc, când acesta îi transmitea „kulioace” în care ar fi fost bani pentru finanțarea PSRM.

„Cea mai mare realizare a mea e că am fost alături de cetățeni. Am fost în peste 600 de localități. Am ajutat direct peste 300 de mii de cetățeni. Cred că aprecierile adevărate urmează după ce voi pleca din funcția de președinte. Vreau să vă spun că nu regret nicio decizie luată în ultimii patru ani. Toate deciziile au fost asumate și în interesul cetățenilor”, s-a lăudat președintele în exercițiu.

În opinia lui Dodon, R. Moldova intră din nou „într-o perioadă de luptă între instituții”.

„Transmit următorului președinte o instituție credibilă din toate punctele de vedere. Până în 2016, instituția prezidențială era de formă. Deciziile se luau la ședințele AIE și i se spuneau președintelui. Pentru prima dată din 2009, instituția prezidențială a devenit puternică, funcțională, cu agenda sa separată. Pentru prima dată instituția prezidențială este în top la capitolul încredere. Însă toate acestea se pot pierde repede și se poate reveni la ce a fost instituția până în 2016”, a precizat Dodon.

Acesta a mai adăugat că Maia Sandu trebuie să conștientizeze responsabilitatea și rolul care îi revin și a enumerat ce ar trebui să facă un președinte, spunând lucruri pe care tocmai dânsul le-a ignorat.

„Președintele trebuie să fie mediator între forțele politice și să-și asume dialogul între partidele politice. Președintele trebuie să fie om de stat, nu politician de rând. Dacă se va ghida de interesele partidului, atunci nu va ajunge departe. Președintele trebuie să fie aproape de oamenii simpli, cum am fost eu în cele 600 de localități. Președintele nu trebuie să stea în instituția aceasta pe care am reparat-o și o transmit… Sau să stea pe Facebook. În fiecare săptămână, două zile trebuie să fie în teritoriu, pentru a fi alături de oameni, ca oamenii să înțeleagă.

Președintele trebuie să fie echilibrat în relațiile cu partenerii străini. Nu trebuie să caute dușmani în Occident împotriva la alții și să se implice în războaie geopolitice. Nu trebuie să atragă moldovenii noștri în lupta geopolitică dintre Rusia, SUA, UE. Interesul nostru e să fim în relații bune cu toții. Președintele trebuie să fie al majorității cetățenilor. O să vă deschid un secret: președintele nu poate fi al tuturor cetățenilor. Poți fi președintele majorității cetățenilor. Nu încercați să puneți cap în cap diferite etnii. Președintele poate alege comportamentul președinților interimari din 2009 și până în 2015, dar în acest caz se va ajunge la un blocaj total peste șase luni. Cei care fac acum proteste în fața Guvernului, Parlamentului sau la vamă, în câteva luni vor face proteste în fața Președinției”, a avertizat Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Tarnacop 23.12.2020 13:13

Pleaca Rusinea Moldovei !!! N-ai nici un drept moral sa-i dai lectii D-ei M.Sandu - esti cel mai minciunos, ticalos, lasi si corupt prsedinte sosilist din istoria contemporana a RM !

Veteran-Echip 23.12.2020 13:13

Toate "sfaturile" acestui individ sunt o diaree de dobitoc cufurit, pentru că ceea ce el a făcut în 4 ani, a fost şi rămâne mizerie şi crimă. Şi dacă procuratura va da dovadă de obiectivitate şi conştiinţă, în cel mult 3-4 luni Dodon va fi în închisoare.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

22.02.2021 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Moscova îi spune Chi...

19.02.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul minoritar a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md