04:21:47 27.05.2024
Stiri

Dodon se declară „surprins” de ELIBERAREA lui Filat: „Această decizie poate fi explicată prin unele acțiuni ale fostului Guvern"

Politică 03.12.2019 18:51 Vizualizări2801 Autor: Ziarul National
Dodon se declară „surprins” de ELIBERAREA lui Filat: „Această decizie poate fi explicată prin unele acțiuni ale fostului Guvern


Preşedintele Igor Dodon se declară „surprins” de faptul că fostul premier Vlad Filat a fost eliberat astăzi din detenţie, în baza unei hotărâri a instanţei de judecată.

Potrivit lui Dodon, fostul Guvern s-ar face responsabil de eliberarea lui Vlad Filat, care a stat în puşcărie mai bine de patru ani.

Șeful statului anunță că a solicitat deja informații cu privire la acest fapt de la Ministerul Justiției.

„Pentru mine a fost o surpriză această decizie, care probabil poate fi explicată prin unele acțiuni ale fostului Guvern. Am solicitat informații de la Ministerul Justiției. Mâine, după Consiliul Suprem de Securitate, voi reveni cu unele detalii”, a declarat el pentru Unimedia.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi a declarat în această seară că eliberarea lui Vlad Filat ar fi fost posibilă datorită demersului șefului intermar al Peitenciarului nr.13.

„De ce dosarul nu a fost adus la cunoștință publică? De ce cazul a fost ascuns de ex-ministru al Justiției? De ce directorul interimar al Penitenciarului nr.13, numit de Olesea Stamate, este cel care depune demersurile în instanța de judecată în vederea eliberării domnului Filat înainte de termen? De ce acest demers este depus în ziua de 12 noiembrie, în ziua când cade Guvernul Sandu?”, a întrebat ministrul Justiției.

Virgiliu Pâslariuc de la Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, îl acuză pe Igor Dodon de „comportament paranoidal”.

„Dodon acuză fostul guvern de eliberarea lui Filat. Se pare că până la alegerile prezidenţiale va vedea în toate mâna Maiei Sandu. A ajuns să aibă un comportament paranoidal. În aceste cazuri sunt recomandabile cât mai puţine convulsii corporale şi consumul unor cantităţi mari de ceai”, a comentat Pâslariuc aceste acuzații ale lui Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md