16:20:26 05.06.2020
 
Stiri

Dodon, prins din nou cu MINCIUNA: „De când Wizzair sau LOT, foarte active în R. Moldova, nu mai sunt low cost? Senzația mea este că se pregătește terenul pentru noi investiții din Estul apropiat și cel îndepărtat”

Politică 02.12.2019 11:41 Vizualizări4321 Autor: Ziarul National
Dodon, prins din nou cu MINCIUNA: „De când Wizzair sau LOT, foarte active în R. Moldova, nu mai sunt low cost? Senzația mea este că se pregătește terenul pentru noi investiții din Estul apropiat și cel îndepărtat”


După ce premierul Ion Chicu a creat, la finele săptămânii trecute, un grup de lucru care să efectueze un studiu de fezabilitate în vederea construcției de noi aeroporturi internaționale pe teritoriul R. Moldova, astăzi a devenit clar că ideea îi aparține, de fapt, președintelui Igor Dodon.

Dodon a spus, după o ședință comună cu premierul și spicherul, că nu ar fi o problemă să avem un aeroport în Găgăuzia sau la nordul R. Moldova.

„Condițiile impuse de Aeroportul Internațional Chișinău, în special în ceea ce privește taxele percepute de la pasageri, nu permit companiilor low cost să opereze în R. Moldova. Mulți pasageri merg la Iași. Consider că trebuie să avem un aeroport internațional în sudul și nordul R. Moldova. Putem face lucrul acesta foarte repede, prin parteneriate publice-private”, a declarat șeful statului.

CITIȚI și Dodon este dispus să PERMITĂ ORICUI să construiască AEROPORTURI în Găgăuzia și la nordul R. Moldova: „Să investească 150-200 de milioane de euro…”. Când vor veni banii promiși de RUȘI și în ce condiții vor fi accesați

Analistul politic Dionis Cenușă crede că, de fapt, Dodon „pregătește terenul” pentru ruși sau chinezi ca aceștia să ajungă să dețină obiective strategice în R. Moldova, iar ceea ce anunță șeful statului nu sunt decât „declarații politice”.

„Citești declarațiile președintelui Dodon și te întrebi dacă el știe exact ce „zboară” în R. Moldova. El declară că cetățenii nu beneficiază de serviciile companiilor low cost. Dar de când companiile Wizzair sau LOT, foarte active în R. Moldova, nu mai sunt low cost? În schimb, președintele Dodon propune crearea de infrastructură pentru aeroporturi noi. Nu unul, ci două. În viziunea lui, acestea ar trebui să atragă companii low cost, adică tot din acelea deja prezente.

CITIȚI și Aeroporturi internaționale pe teritoriul R. Moldova pentru „investitorii ruși”? Ordinul premierului Chicu

Înainte de toate, președintele poate întreba de Consiliul Concurenței dacă există monopol pe piața serviciilor aviatice, bariere (non)tarifare. De asemenea, problema nu este doar în costuri pentru bilet, ci raportul dintre cost și confort (disponibilitatea destinațiilor potrivite). Într-un cuvânt, este nevoie de o cercetare amplă înainte de a face declarații politice. Dar senzația mea este că se pregătește terenul pentru noi investiții, din Estul apropiat și cel îndepărtat. Să vedem dacă rușii și/sau chinezii vor apărea în imagine, în cele din urmă”, a comentat Cenușă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

ion 02.12.2019 12:09

Unu la Tighina sau Tiraspol si altul la Comrat.

Zinaida 02.12.2019 13:15

ignorantul le știe pe toate, este specialist în toate domeniile, mai ales dacă patrihoții noștri i-au dat toată puterea în republica ribbentrop-molotov.

Romanul 02.12.2019 14:43

STOP !!! Bazei militare si aeroportului militar rusesc pe Teritoriul National !!! PERICOL !!! ALERTA !!!

Romanul 02.12.2019 14:43

STOP !!! Bazei militare si aeroportului militar rusesc pe Teritoriul National !!! PERICOL !!! ALERTA !!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.06.2020 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Prezidentul pmr și ...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md