11:23:05 24.09.2020
 
Stiri

Dodon îi compară pe agricultorii protestatari cu „BOIERII” și spune că aceștia sunt folosiți pentru DESTABILIZAREA situației: „Au primit atâtea MILIARDE, au avut venituri de milioane, trebuiau să-și facă rezerve”

Actualitate 14.08.2020 12:13 Vizualizări1537 Autor: Ziarul National
Dodon îi compară pe agricultorii protestatari cu „BOIERII” și spune că aceștia sunt folosiți pentru DESTABILIZAREA situației: „Au primit atâtea MILIARDE, au avut venituri de milioane, trebuiau să-și facă rezerve”


Agricultorii ieșiți în stradă ar fi folosiți de unele forțe politice pentru destabilizarea situației din R. Moldova înaintea alegerilor prezidențiale din toamnă. De această părere este președintele Igor Dodon.

Potrivit lui Dodon, cineva ar încerca demiterea Guvernului Chicu, iar problemele fermierilor nu sunt decât un paravan pentru cei „cu knopkă” (de la butoane n.r.) din afară republicii.

„Se încearcă provocarea protestelor. Cu ce scop? Am văzut că Maia Sandu vrea să facă duminică protest, am văzut că alții încearcă să aducă agricultorii la Chișinău cu tractoarele. Scopul acestor proteste este de a ridica temperatura înainte de alegerile prezidențiale. Ce vor ei? Schimbarea guvernului? Să fim sinceri și nu de aceea că e acest guvern este numit de mine.... Dar alt guvern, în această situație, nu făcea față. Să vă imaginați că acest guvern cade. Ați văzut ce au făcut cei de la Harvard? Ei au demonstrat ce pot să facă. Bine, shimbați acest guvern profesionist, care împreună cu președintele face față la toate provocările în situația dificilă care o avem... Și îl schimbați cu aceștia care sunt cu knopkă din afara țării, de la Harvard. Credeți că o să se schimbe situația spre bine? O să pierdem două-trei luni, dar noi intrăm în toamnă cu secetă, cu problemele agricultorilor. Aceste proteste sunt o încercare de a destabiliza situația, pentru ca cineva să-și majoreze șansele la prezidențiale. Aceste proteste nu au nimic cu interesele cetățenilor. Zero”, a spus astăzi Dodon.

Referindu-se exclusiv la protestele agricultorilor, care au venit deja la Chișinău să-și expună nemulțumirile, Dodon a declarat că aceștia au fost ajutați mai mult ca niciodată de către această guvernare.

„Așa an dificil nu a mai fost. Am văzut declarații: agriculturii aceștia au primit atâtea miliarde, au avut venituri de milioane, trebuiau să-și facă rezerve. Un bătrân dintr-un sat îmi zice: le dați 200 de milioane la ăștia, la lideri. Așa și mi-au spus. La boierii aceștia... Dar de ce nu ne dați și nouă, pentru cota de lângă casă? Cum i-a ars lui porumbul și floarea-soarelui... Poate el mai are ceva rezerve, dar eu am rămas cu nimic. Omul pune corect întrebarea. Noi pentru prima grupă de culturi dăm câte 1 000 de lei la hectar. E puțin? Agricultorii spun că e puțin. Ei spun că trebuie 3 000 de lei. Eu sunt de acord că trebuie 3 000 de lei. În general, ar trebui 10 000 de lei ca să se poată mișca mai departe. Dar statul poate acorda 1 000 de lei. În afară de producătorii de grâu, sunt cei care au porumb, grupa a doua. Grâul afectat de secetă a fost pe o suprafață de 200 de mii de hectare, dar porumbul – peste 350 de mii de hectare. Niciodată, de la independență încoace, nu a fost așa un ajutor pentru agricultori. 1 000 de lei la hectar nu a fost niciodată”, a precizat sursa citată.

Igor Dodon i-a îndemnat pe agricultori să are sau să semene câteva hectare, decât să consume motorina în van până la Chișinău.

„Unii agricultori au început să blocheze străzile, cheamă la proteste, s-au urcat pe tractoare și au pornit la Chișinău. Apropo, cât consumă un tractor de la Ștefan Vodă până la Chișinău? Poate mai bine arau sau semănau câteva hectare. Părerea mea, voi decideți. Cine vă utilizează și cu ce scop? Care e scopul acestor proteste, ce vor da aceste proteste? Premierul a fost la Căușeni... Discutați cu prim-ministrul. Prin blocarea străzilor creați prejudicii pentru alte activități. În R. Moldova nu doar agricultură este. Blocarea străzilor nu va contribui la găsirea soluțiilor. Faptul că acei politicieni încearcă să vă utilizeze, pentru ca să cadă guvernul sau să plece ministrul cutare... De la asta nu apar bani suplimentari în buget. De la asta nu apar patru miliarde de lei, pentru ca toți să primească câte 3 000 de lei la hectar. Toți suferă, toți au de pierdut. Omul simplu mă întreabă: de ce-i dai 1 000 de lei la hectar „liderului”, dar mie, care nu am ce mânca, măcar 400-500 de lei... Dar acești oameni nu ies în stradă”, a conchis Igor Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


i. potcoavă 14.08.2020 12:58

Toți suferă, dar el suferă mai mult... Ce ar face el fără banul public, reședințele costisitoare, mașini de lux, călătorii și odihnă la celce mai înalte standarde, fără fundația galei și fără ”culioașe”!!! Aveți milă de el boierilor și țăranilor - alegeți-l , altfel se prpădește omul tot cu fratele și neamurile lui...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md