22:18:17 12.04.2021
 
Stiri

Dodon ELOGIAZĂ „pacificatorii” ruși în ziua când sunt comemorați cei căzuți în războiul pentru apărarea integrității și independenței R. Moldova. Socialistul ACUZĂ Președinția că ar face „declarații periculoase” la adresa „pacificatorilor”

Actualitate 02.03.2021 11:04 Vizualizări2875 Autor: Ziarul National
Dodon ELOGIAZĂ „pacificatorii” ruși în ziua când sunt comemorați cei căzuți în războiul pentru apărarea integrității și independenței R. Moldova. Socialistul ACUZĂ Președinția că ar face „declarații periculoase” la adresa „pacificatorilor”
(2017) Igor Dodon și liderul separatist Vadim Krasnoselski depun flori la monumentul cazacilor care au luptat, în 1992, împotriva Chișinăului


Socialistul Igor Dodon elogiază „pacificatorii” ruși chiar de Ziua Memoriei și Recunoștinței, când sunt comemorați cei căzuți în conflictul armat pentru apărarea integrității și independenței R. Moldova, și le arată din deget reprezentanților Președinției R. Moldova, pentru că și-ar fi permis să ceară retragerea trupelor rusești din stânga Nistrului.

„Astăzi, în ziua comemorării celor căzuți în conflictul armat pentru apărarea integrității și independenței R. Moldova, împreună cu deputații Parlamentului din partea Partidului Socialiștilor am mers în orașul Vadul lui Vodă unde am depus flori pe podul de pe Nistru, așa cum facem în fiecare an, începând cu 2012. Am adus un omagiu victimelor și am subliniat faptul că evenimentele tragice din anul 1992 ce țin de conflictul transnistrean au devenit cea mai sumbră și mai tristă pagină din istoria modernă a R. Moldova”, a menționat Dodon într-un mesaj postat pe Telegram.

Citește și: LIVE VIDEO // Combatanții RĂZBOIULUI de pe Nistru s-au adunat în PMAN pentru a comemora eroii căzuți în 1992: „Demnitarii dirijați de la Kremlin fac totul pentru ca să ne DIVIZEZE”

Socialistul nu a pomenit nimic despre cei care au apărat cu arma în mână integritatea și suveranitatea R. Moldova, însă nu a uitat de „pacificatorii” ruși.

„Sunt sigur că toți locuitorii țării noastre, indiferent de preferințele politice, trebuie să tragă învățăminte din acele evenimente tragice și să depună eforturi pentru a depăși consecințele lor, pentru a păstra o țară pașnică, stabilă și prosperă pentru urmașii noștri. De asemenea, suntem recunoscători forțelor de menținere a păcii, care asigură pacea și liniștea pe malurile Nistrului de aproximativ 30 de ani. Totodată, vreau să remarc faptul că, în ultimul timp, auzim declarații periculoase din partea politicienilor moldoveni, inclusiv de la membrii aparatului noului președinte. În context, îi îndemn pe toți politicienii să se abțină de la astfel de declarații și acțiuni care ar putea provoca escaladarea situației de pe Nistru”, a adăugat Dodon.

Menționăm că, în anul 2017, Igor Dodon a fost criticat pentru faptul că a depus, împreună cu liderul separatist Vadim Krasnoselski, flori la monumentul de la Tighina al kazacilor care au luptat de partea separatiștilor în 1992. Veteranii de război din R. Moldova și analiștii politici l-au acuzat pe Dodon că „scuipă pe mormintele” soldaților noștri uciși în războiul de pe Nistru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Pardon 02.03.2021 11:23

Periculozitatea unui LAS cu un nivel de cultura c-u-f-u-r-i-t-a, a lovit mult demnitatea oamenilor de bun sens din Moldova.Cu mare regret,insa nivelul sau CUFURIT de cultura,il mai impartasesc nu doar cei care il l-au cultivat( Fabrica Kremlinului),dar si alti conationali(alegatori),organizme internationale,partide,sindicate ideologice cu radacini occidentale,orientale...Deci,contaminare cufurelei este larga si...periculoasa!!!!

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md