01:16:26 25.10.2021
Stiri

Dodon consideră că Lukașenko este un EXEMPLU demn de urmat pentru Maia Sandu. Socialistul o trimite pe șefa statului la PUTIN: „Ea nu este Timofti, care nu avea împuterniciri și nici DORINȚĂ de a influența unele procese”

Actualitate 16.09.2021 11:39 Vizualizări2030 Autor: Ziarul National
Dodon consideră că Lukașenko este un EXEMPLU demn de urmat pentru Maia Sandu. Socialistul o trimite pe șefa statului la PUTIN: „Ea nu este Timofti, care nu avea împuterniciri și nici DORINȚĂ de a influența unele procese”


Prețul gazelor naturale rusești a atins un nou record – până la 950 de dolari mia de metri cubi, iar socialistul Igor Dodon consideră că R. Moldova nu va putea să beneficieze de un preț bun la gaze, dacă președintele Maia Sandu nu va merge la Moscova să discute cu Vladimir Putin. În acest sens, Dodon îi cere Maia Sandu să procedeze la fel ca și președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko.

„Maia Sandu trebuie să înțeleagă că dânsa nu este Timofti, care nu avea nici un fel de împuterniciri și nici dorință de a influența anumite procese. Oamenii au votat pentru partidul Maiei Sandu, ei au majoritate parlamentară. Astfel, Maiei Sandu nu-i va reuși să se autoexcludă din acest proces. Eu nu țin minte niciun guvern, cel puțin în ultimii 20 de ani, care nu a participat la negocierile privind livrarea gazelor naturale. Guvernul deține peste 30% din acțiunile de la Moldovagaz”, a declarat ieri Dodon.

Potrivit socialistului, să fi fost dânsul președintele R. Moldova, se înțelegea cu Putin în privința unei noi înțelegeri de livrare a gazelor.

„Ei se tem, ei știu că nu se vor putea înțelege cu rușii. Ei știu că nu au nicio șansă să obțină un preț mai mic, așa cum găseam noi. Ei nu pot. De asta ei vor să se autoexcludă, pentru ca să spună ulterior că nu au nicio vină. Prețul la gaze, cel mai probabil, va crește. Eu sunt întrebat deseori dacă există posibilitatea ca prețul să nu crească. Sigur că există soluții. Lukașenko s-a înțeles cu rușii, iar prețul a rămas la fel. Sârbii și ungurii, care au relații foarte bune cu Rusia, s-au înțeles și beneficiază de un preț acceptabil în comparație cu alte state din Europa. Așa că e nevoie de așezat la masa negocierilor”, a punctat Dodon.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că Guvernul urmărește ce se întâmplă pe piața internațională referitor la prețul la gaz. Ministrul a dat asigurări că este în contact permanent cu „Moldovagaz”.

„Chiar astăzi (ieri) am avut loc o discuție cu directorul companiei în vederea stabilirii următorilor pași până la semnarea contractului de prelungirea a contractului de livrare a gazelor. „Moldovagaz” este în discuție cu „Gazprom” și, probabil, în perioada următoare MIDR va avea discuții și cu „Gazprom” pe subiectul gazelor”, a declarat ieri Andrei Spînu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Ștefan 16.09.2021 14:38

Se cunoaște cum a putut - dosar deschis de procuratură... Dar după sac și petic!!! După cum depunea mărturie un fost ministru despre cum ”putea” dodon atunci când se ruga la ruși să introducă restricții la exportul de produse agricole , ca apoi el să ”poată” negocia!!!

Guguta 16.09.2021 15:59

Hai sictir d'aci Kuliok Kremlinovici ! La puscarie !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md