11:51:04 22.10.2020
 
Stiri

Dodon, DISPERAT, deoarece riscă să nu ajungă în turul II: „Locuitorilor din Transnistria li se oferă câte 700 de lei pentru vot... Am o informare de la SIS că mizează pe voturile a 200 de mii de persoane social-vulnerabile, care vor primi pachete”

Actualitate 16.10.2020 15:59 Vizualizări2766 Autor: Ziarul National
Dodon, DISPERAT, deoarece riscă să nu ajungă în turul II: „Locuitorilor din Transnistria li se oferă câte 700 de lei pentru vot... Am o informare de la SIS că mizează pe voturile a 200 de mii de persoane social-vulnerabile, care vor primi pachete” Facebook


Candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte, Renato Usatîi, susține că are informații, inclusiv note informative de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS), care ar demonstra că Igor Dodon ar pregăti fraudarea alegerilor. Mai exact, acesta ar intenționa să „cumpere” votul alegătorilor din Transnistria, iar prin intermediul primarilor PSRM și PD, dar și al proprietarilor de pământ, să ofere cadouri electorale la circa 200 de mii de alegători, care fac parte din categoria persoanelor social-vulnerabile.

„Se pregătește o falsificare de proporții... Mi-a parvenit un semnal din Transnistria, care mi-a fost confirmat și din alte surse. S-a început lucrul cu locuitorii din stânga Nistrului. Li se oferă câte 700 de lei pentru un vot oferit lui Dodon la prezidențiale. De data aceasta, alegătorii nu vor mai fi duși cu transport organizat până la secțiile de vot, pentru că înțeleg că va fi presa acolo, vor fi oameni care sunt împotriva acestor practici. Astfel, oamenii vor fi duși până la pod, iar ulterior vor merge individual la secțiile de vot, chipurile au venit singuri. Igor Dodon, toate aceste tentative ale voastre de fraudare vor fi blocate. Iar pe cetățeni îi îndemn să documenteze aceste cazuri”, a spus Usatîi într-un briefing de presă.

De asemenea, Usatîi spune că Igor Dodon riscă să nu ajungă nici în turul II, iar pentru a forța obținerea unui număr suficient de voturi s-ar folosi de sărăcia oamenilor.

„Conform unei informări de la SIS, staff-ul lui Dodon lucrează pe două direcții. Oamenii lui Dodon lucrează intensiv cu primarii de la PSRM și PD. Le-au acordat bani și le-au pus ca obiectiv 50% din voturi în favoarea lui Dodon. Totodată, aceștia au fost puși să organizeze colete pentru păturile social-vulnerabile, pentru ca aceștia să voteze pentru Dodon. Dodon a schimbat tactica. Deja nu vor mai merge cu pachete roșii cu sigla PSRM. Această sarcină va fi preluată de primari și unii lideri care au pământ, care au în depozite fel de fel de produse agro-alimentare.

Chipurile oamenii vor fi ajutați de primari și liderii aceștia locali. Nu vor fi pachete cu simbolistica PSRM. Obiectivul lor e să asigure cu produse alimentare circa 200 de mii de persoane social-vulnerabile. De la asistența socială Dodon a selectat 200 de mii de persoane care o duc foarte greu. Aici e indicat că e vorba de familii cu mulți copii, invalizii... Profită de situația acestor oameni pentru ca să se asigure cu 200 de mii de voturi. Fără aceste 200 de mii de voturi, Dodon poate să nu ajungă în turul II”, precizează Usatîi.

De asemenea, sondajele ar arăta foarte prost pentru candidatul Dodon: „În unele raioane de la nord, unde Dodon a luat în 2016 peste 50%, acum are 20-25 la sută. Dodon este panicat, pentru că se prăbușește, iar noi creștem. Lui i-au arătat un sondaj în care Renato Usatîi are peste 18%... De asta este panicat, își iese din minți pur și simplu”.

Usatîi s-a adresat și primarilor, care ar urma să distribuie pachetele cu produse alimentare.

„Eu știu că Dodon pune presiune pe voi. Pe unii primari îi sperie cu dosare penale, așa cum s-a întâmplat pe timpul lui Plahotniuc, altora le propune anumite posturi pentru rude... Oamenii lui Dodon vă cumpără pe voi, vă propune bani, pentru că asta este unica lui posibilitate să ajungă în turul II. Nici nu mai vorbim acum de câștigarea alegerilor prezidențiale. Vă rog să nu vă implicați în asta, pentru că Dodon este un element care pleacă deja. Va trebuie să lucrați și să trăiți alături de oamenii din localitățile pe care le conduceți. Aceștia oameni vor să trăiască altfel.

Stimați cetățeni, puteți să luați aceste pachete oferite de Dodon, deoarece sunt din banii voștri. Votați pentru cine vreți, doar nu pentru cei care au furat și fură în continuare R. Moldova. De primari depinde acum ce va fi cu R. Moldova în următorii patru ani. Dacă vom fi uniți și vom spune nu fraudării și cumpărării, atunci vom salva viitorul R. Moldova. Eu vă promit ca lider politic, dar și ca primar, că sunt deschis de a discuta cu toți. Dacă aveți nevoie de sprijin, de juriști, avocați, ca să nu fiți intimidați de Dodon, sunt deschis să vă ajut. Noi putem schimba istoria R. Moldova. Să spunem nu fraudării și acestui personaj Igor Dodon”, a conchis Usatîi.

De menționat că Igor Dodon nu a comentat, deocamdată, aceste acuzații.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.10.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine îl salvează pe ...

16.10.2020 08:58 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vaca lui Lavrov

12.10.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine mai are nevoie ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md