17:35:33 25.02.2024
Stiri

DOC // Stenograma ședinței SECRETE de Guvern când au fost acordate garanții de miliarde celor trei bănci falimentare: „Porcărie”, Maia Sandu îl apostrofează pe Drăguțanu

Politică 09.09.2016 17:06 Vizualizări11930 Autor: Ziarul National
DOC // Stenograma ședinței SECRETE de Guvern când au fost acordate garanții de miliarde celor trei bănci falimentare: „Porcărie”, Maia Sandu îl apostrofează pe Drăguțanu


Premierul Pavel Filip a publicat, astăzi, pe Facebook, stenograma ședinței secrete a Guvernului Gaburici din 27 martie 2015, când guvernatorul de atunci al Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, a venit la Guvern să mai ceară garanții de peste 5 miliarde de lei din rezervele valutare pentru cele trei bănci falimentare, lichidate între timp.

Gestul lui Filip vine după ce fosta ministră a Educației, Maia Sandu, a solicitat Guvernului să-i remită stenograma ședinței, iar Cancelaria de Stat a refuzat acest lucru și politiciana a anunțat că va merge în instanță.

Potrivit stenogramei, Maia Sandu are un dialog dur cu Dorin Drăguțanu, căruia îi reproșează faptul că nu a întreprins nimic, deși a văzut că se acordă credite neperformante și „eu trebuie să votez porcăria asta”. De menționat că Drăguțanu venea a doua oară la Guvern să ceară garanții, în noiembrie 2014 primind alte peste 9 miliarde de lei din rezervele de stat pentru cele trei bănci cu probleme.

Drăguțanu dădea vina pe modificările legislative care nu mai erau operate, fapt ce, zice el, îl împiedica să ia măsuri, iar directorul Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, anunța că în acest caz e vorba de „o crimă” și invoca numele lui Grigore Gacikevici și Ilan Șor.

„Toți acei care sunt vinovați vor fi trași la răspundere. Nu o vom face noi, o vor face alții, dar ordine va fi”, zicea Ghetraru care anunța că, în asemenea cazuri, nu există termene de prescripție.

steno111

steno2steno3steno4steno5steno6steno7steno8steno9steno10steno11steno12steno13steno14


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md