06:49:15 16.07.2020
 
Stiri

DOC // S-a aflat persoana care, alături de Vlad Plahotniuc, a obținut fraudulos a doua IDENTITATE. Aceasta a fost și ZGÂRCITĂ - actele i-au fost perfectate într-o zi, dar nu a plătit pentru urgentarea procesului

Social 03.02.2020 13:59 Vizualizări1957 Autor: Ziarul National
DOC // S-a aflat persoana care, alături de Vlad Plahotniuc, a obținut fraudulos a doua IDENTITATE. Aceasta a fost și ZGÂRCITĂ - actele i-au fost perfectate într-o zi, dar nu a plătit pentru urgentarea procesului investigatii.md


Ex-vicepreședintele Partidului Democrat (PD), Serghei Iaralov, ar fi cea de-a doua persoană care a obținut în mod fraudulos identitate dublă în R. Moldova, la fel ca și Vladimir Plahotniuc. Cea de-a doua identitate a lui Serghei Iaralov este Serghei Haikin, scrie portalul anticorupție.md, care a obținut copia ordonanței prin care Iaralov și Plahotniuc sunt cercetați într-un dosar penal.

Potrivit sursei citate, Serghei Iaralov și Vlad Plahotniuc figurează într-un dosar penal pornit de Procuratura Anticorupție pe 29 octombrie 2019, după ce Serviciul de Protecție Internă și Anticorupție al MAI, condus pe atunci de liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, a prezentat procurorilor mai multe materiale cu privire la dubla identitate a celor doi lideri ai PD.

În Ordonanța privind începerea urmăririi penale, emisă de procurorul anticorupție Grigore Potoran, se menționează că angajații Agenției Servicii Publice au acționat în complicitate și în interesul unui grup criminal, atunci când au perfectat acte liderului PD, Vlad Plahotniuc, și lui Serghei Iaralov.

„În procesul de acumulare a materialelor, s-a stabilit că angajați ai ASP, acționând în complicitate cu alte persoane necunoscute în interesul unui grup criminal organizat, au perfectat și eliberat ilegal cetățeanului Iaralov Serghei Valentin, acte de identitate cu numele Haikin Serghei, iar pe numele lui Plahotniuc Vladimir Gheorghe, ilegal au fost perfectate acte cu numele Novac Vladislav Vladimir”, se menționează în Ordonanța de începere a urmăririi penale.

Buletinul și pașaportul pe numele lui Serghei Haikin au fost eliberate pe 28 decembrie 2018, fără însă ca titularul actelor de identitate să semneze. Actele i-au fost perfectate timp de de o zi, fără ca să fie achitată taxa de urgență. Ulterior, pe 10 iunie 2019, la două zile de la instituirea unei noi coaliții de guvernare la Chișinău și trecerea în opoziție a PD, fostul vicepreședinte al democraților și-a schimbat din nou numele, obținând acte noi cu numele Iaralov. Și de acestă dată în registrele de eliberare a actelor de identitate lipsesc semnaturile titularului. Mai mult, în Ordonanță se meționează că la dosar lipseau cazierul juridic și certificatul de naștere.

Procurorul a dispus începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu, invocând articolul 327 din Codul Penal, privind „folosirea intenționată de către persoana publică a situației de serviciu care a cauzat daune în proporții considerabile intereselor ocrotite de lege ale persoanelor juridice în interesul unui grup criminal organizat”. În perioada în care au fost perfectate acte cu altă identitate pe numele lui Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, director al Agenției Servicii Publice era Serghei Răilean, despre care presa a scris că l-a cununat pe fiul mai mare al actualului lider al PD, Pavel Filip.

Anterior, președintele Igor Dodon a infirmat că Iaralov ar fi cea de-a doua persoană cu identitate dublă. „Avem informații că sunt două persoane cu dublă identitate. Unul este Plahotniuc. Al doilea... nu pot să vă dau nume, pentru că e informație secretă. Consiliul Suprem de Securitate a spus că e informație secretă, dar vă confirm că nu este Iaralov”, a declarat la finele anului trecut Igor Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md