01:25:14 20.07.2024
Stiri

DOC // Nedumiririle unui DEPUTAT despre o companie petrolieră, care beneficiază de FACILITĂȚI fiscale semnificative din partea statului, dar afișează aceleași prețuri ca și alți importatori: „Observ semne evidente ale înțelegerilor de cartel”

Actualitate 14.06.2021 10:39 Vizualizări2622 Autor: Ziarul National


DOC // Nedumiririle unui DEPUTAT despre o companie petrolieră, care beneficiază de FACILITĂȚI fiscale semnificative din partea statului, dar afișează aceleași prețuri ca și alți importatori: „Observ semne evidente ale înțelegerilor de cartel”

Compania petrolieră „Bemol” ar beneficia de facilități fiscale semnificative din partea satului, dar cu toate acestea afișează aceleași prețuri ca și alți operatori de pe piața produselor petroliere. În acest sens, vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, a solicitat explicații Agenției Naționale pentru Reglementarea în Energetică (ANRE) și Consiliului Concurenței.

„În contextul continuării scumpirilor nesimțite, am solicitat informații de la ANRE și Consiliul Concurenței despre o companie petrolieră, care demult beneficiază de facilități fiscale semnificative la comercializarea produselor petroliere. Cu toate acestea, prețurile la benzină și motorină nu diferă față de celelalte companii”, se arată în scrisoarea semnată de Slusari.

Deputatul bănuiește că la mijloc ar fi înțelegeri de cartel: „Sunt curios să aflu cum reușește această companie să nu depășească rata rentabilității de 10%... Observ semne evidente ale acordului de cartel”.

Sursa citată a mai adăugat că președintele Consiliului de administrare al companiei respective este fostul premier Chiril Gaburici.

„Cel care în 2015, în doar 15 minute, a decis acordarea garanțiilor de stat de 5,4 miliarde de lei pentru furtul bancar. Doar sub presiunea protestelor masive a renunțat să mai ofere o altă garanție în sumă de 7 miliarde de lei. Mai apoi, tot el a semnat, în calitate de ministru al Economiei, pentru implementarea unei scheme mai mult decât dubioase cu Arena Națională”, a conchis Slusari.


Stiri relevante
06.08.2015 09:48 2539 S-au IEFTINIT carburanții

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md