20:18:36 23.02.2020
 
Stiri

DOC // Dumitru Robu a depus prima SESIZARE la Curtea Constituțională. Procurorul se interesează dacă poate porni URMĂRIREA PENALĂ în privința foștilor judecători ai CC, vizați în denunțul lui Andrei Năstase privind „uzurparea puterii în stat”

Social 21.08.2019 17:50 Vizualizări4374 Autor: Ziarul National
DOC // Dumitru Robu a depus prima SESIZARE la Curtea Constituțională. Procurorul se interesează dacă poate porni URMĂRIREA PENALĂ în privința foștilor judecători ai CC, vizați în denunțul lui Andrei Năstase privind „uzurparea puterii în stat”


Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională, prin care solicită interpretarea articolului 137 din Constituție.

Procurorul vrea să afle dacă acest articol „restricționează puterea juridică a noțiunilor de inamovibilitate și independență, combinate cu normele speciale indicate supra, pentru pornirea urmăririi penale în privința judecătorilor Curții Constituționale, în timpul exercitării mandatului și după încetarea/ridicarea acestuia, de către procurorul general, fără încuviințarea prealabilă a Curții Constituționale”.

De asemenea, procurorul general interimar solicită interpretarea Constituției în ceea ce privește permiterea angajării răspunderii penale a judecătorilor Curții Constituționale în baza Articolului 307 din Codul Penal, privind pronunţarea unei sentinţe, decizii, încheieri sau hotărâri contrare legii.

De menționat că Procuratura Generală a pornit un dosar penal privind uzurparea puterii în stat în perioada 8-14 iunie curent, în baza unui denunț făcut de liderul PPDA, Andrei Năstase. În acest denunț sunt vizați reprezentanți ai fostei guvernări, dar și foștii membri ai Curții Constituționale, care au emis mai multe hotărâri în perioada crizei politice din iunie. Ulterior, magistrații și-au anulat hotătârile care țineau inclusiv de dizolvarea actualului Parlament și și-au dat demisia in corpore.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md