01:11:16 02.06.2020
 
Stiri

DOC // Cum își MOTIVEAZĂ Curtea Constituțională decizia de a declara neconstituțională hotărârea Parlamentului privind alegerea Zinaidei Greceanîi în funcția de spicher

Politică 12.06.2019 15:08 Vizualizări1489 Autor: Ziarul National
DOC // Cum își MOTIVEAZĂ Curtea Constituțională decizia de a declara neconstituțională hotărârea Parlamentului privind alegerea Zinaidei Greceanîi în funcția de spicher


Curtea Constituțională a publicat decizia motivată privind anularea hotărârii Parlamentului din 8 iunie, privind alegerea socialistei Zinaida Greceanîi în funcția de președinte al Legislativului.

Potrivit CCM, Zinaida Greceanîi a fost aleasă spicher după expirarea a 90 de zile, timp în care partidele parlamentare aveau posibilitatea să formeze o majoritate parlamentară.

„Mai mult, Curtea observă că timp de trei luni, Parlamentul de legislatura a X-a nu și-a ales nici organele de lucru, fără de care nu poate demara procesul legislativ în Parlament. Din cauza inactivității Parlamentului, nu a putut fi format Guvernul și a fost blocată procedura de adoptare a legilor, iar după expirarea celor trei luni prevăzute de articolul 85 alin. (1) din Constituție au intervenit circumstanțele dizolvării Parlamentului, cu privire la care Curtea trebuia sesizată fără întârziere de către Președintele Republicii. Având în vedere aceste fapte, hotărârea de alegere a doamnei Zinaida Greceanîi în funcția de Președinte al Parlamentului de legislatura a X-a, precum și celelalte acte legislative ale Parlamentului de legislatura a X-a (legi sau hotărâri) poartă, eo ipso, viciul neconstituționalității”, se arată în decizia CCM.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md