03:53:53 14.07.2024
Stiri

DISCURS, VIDEO // Putin NU a scos niciun cuvânt despre R. Moldova și Transnistria, însă a lansat amenințări la adresa Occidentului și NATO: „Adversarii Rusiei ar trebui să-şi amintească că deținem arme capabile să lovească ţinte pe teritoriul lor”

Actualitate 29.02.2024 13:48 Vizualizări1670 Autor: Ziarul National
DISCURS, VIDEO // Putin NU a scos niciun cuvânt despre R. Moldova și Transnistria, însă a lansat amenințări la adresa Occidentului și NATO: „Adversarii Rusiei ar trebui să-şi amintească că deținem arme capabile să lovească ţinte pe teritoriul lor”


Președintele Rusiei, Vladimir Putin, aflat la cârma Kremlinului de mai bine de două decenii, a susținut joi, în discursul său în fața națiunii că inamicii Rusiei (NATO, Occidentul) „se pregătesc să ne atace pe teritoriul nostru, folosind cele mai bune forțe ale lor”, adăugând că „soarta lor va fi bineînțeles tragică”. „Trebuie să înțeleagă că și noi avem arme. Arme care îi pot învinge pe teritoriul lor și, bineînțeles, asta este periculos pentru că ar putea declanșa folosirea de armament nuclear și distrugerea civilizației. Ei nu înțeleg asta?”. De asemenea, liderul de la Kremlin, a afirmat că Occidentul încearcă să atragă Rusia într-o cursă a înarmării ca să o epuizeze, așa cum a făcut cu URSS. Vladimir Putin a spus și că armata sa „câștigat o experiență de luptă colosală” în Ucraina, unde are inițiativa și unde va acționa pentru a îndeplini obiectivele „operațiunii militare speciale”.

În același timp, liderul rus nu s-a referit deloc în discursul său la Transnistria, regiunea separatistă a R. Moldova care a solicitat, miercuri, „protecția” Moscovei împotriva „presiunilor crescânde” ale Chișinăului.

Citește și: Ce anunț va face Putin cu privire la Transnistria. Vicepremierul Serebrian: „Nu exclud că va scăpa o LACRIMĂ pentru suferințele pe care le-ar avea cetățenii din regiune, dar nu sunt șanse să recunoască independența Transnistriei”

„Azi vom vorbi despre viitor”, și-a început liderul de la Kremlin discursul, cu două săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din 15-17 martie. El a amintit că ideile din cuvântarea sa, care s-a întins pe mai bine de două ore, le-a punctat după ce în ultima perioadă a avut „întâlniri” cu muncitori din fabrici, cu părinți, cu „eroii de pe front”, subliniind că discursul său pune accentul pe „propunerile, nevoie cetățenilor”.

„Am respins agresiunea terorismului internațional, am oprit dezintegrarea țării. (...) Azi este a 10-a aniversare a legendarei primăveri ruse. Vorbim despre curajul oamenilor din Sevastopol (n.r. cel mai mare oraș din Crimeea) și de curajul oamenilor din Donbas. Toate acestea ne inspiră și ne întăresc încrederea că vom putea face toate aceste lucruri împreună”, a afirma președintele rus, repetând de mai multe ori cuvântul ”împreună”.

Liderul rus susține că rușii susțin războiul din Ucraina, în acest sens „se lucrează în trei schimburi în fabrici, se produce tot ce e necesar pe front”, dar și că cetățenii trimit scrisori și pachete spre linia frontului ”din rezervele lor personale:

„Țara-mamă își apără solidaritatea. Unitatea, loialitatea și credința față de țară, toate au fost arătate încă de la începutul operațiunii speciale din Ucraina. (...) Milioane s-au adunat în jurul acțiunilor necesare victoriei (n.r. în Ucraina)”.

El le-a mulțumit antreprenorilor pentru reziliența de care industria a dat dovadă în privind războiului din Ucraina.

Putin a ținut să laude și „munca partidelor parlamentare” care l-au susținut afirmând că acestea constituie ”unul dintre principalii piloni pentru țară”.

„Nimeni nu are voie să se implice în alegerile noastre interne. Așa-numitul Vest, cu tendințele sale colonialiste încearcă să limiteze dezvoltarea noastră. Are intenția să ne distrugă și să folosească teritoriul nostru pentru scopurile lor. Vor să ne separe și să ne slăbească”, a afirmat liderul de la Kremlin, după care a cerut un moment de reculegere pentru „eroii Rusiei”.

Nu există ordine mondială „durabilă” fără Rusia

„Nicio ordine mondială durabilă nu este posibilă fără o Rusie suverană şi puternică”, a afirmat Putin.

El a mai amintit că Rusia este pregătită pentru dialog cu toate ţările pentru a crea un nou contur de securitate egală şi indivizibilă în Eurasia și va căuta noi puncte de contact cu partenerii din Est şi din America Latină, arată news.

„Adversarii Rusiei ar trebui să-şi amintească faptul că aceasta deţine arme capabile să lovească ţinte pe teritoriul lor”, a declarat Putin, într-un mesaj aparent adresat statelor din Vest.

Potrivit acestuia, tentativele unei noi intervenţii în Rusia „ameninţă” cu un conflict pe scară largă, cu utilizarea armelor nucleare. Președintele consideră ”un nonsens” afirmaţiile potrivit cărora Rusia se pregăteşte să atace Europa.

Însă, Putin a anunţat că intenţionează să consolideze serios grupările forţelor armate ruse în direcţia vestică, ca răspuns la aderarea Suediei şi Finlandei la NATO.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md