20:22:15 16.05.2021
 
Stiri

DEZVĂLUIRI // Interesele familiei Dodon la „RED-NORD”: Fostul director sparge tăcerea și spune cum era muștruluit de Alexandru Dodon, după ce directorul APP îl trimitea la „Kentford”

Actualitate 30.04.2021 12:32 Vizualizări4121 Autor: Ziarul National
DEZVĂLUIRI // Interesele familiei Dodon la „RED-NORD”: Fostul director sparge tăcerea și spune cum era muștruluit de Alexandru Dodon, după ce directorul APP îl trimitea la „Kentford” ZdG
omeo Lopotencu, fost director al Rețelelor Electrice de Distribuție Nord


Din postura de șef al statului, Igor Dodon ar fi făcut presiuni, prin interpuși, asupra directorilor unor întreprinderi de stat ca licitațiile să fie câștigate de către „cine trebuie”.

Romeo Lopotencu, fost director al Rețelelor Electrice de Distribuție Nord (Red-Nord) până la finele anului 2000, a dezvăluit, într-un interviu acordat „Ziarului de Gardă”, presiunile care ar fi fost exercitate asupra sa în perioada în care a condus al doilea cel mai mare distribuitor de energie electrică din R. Moldova.

Mai exact, Lopotencu povestește în detaliu despre cum Ghenadie Țepordei, șeful Agenției Proprietății Publice (APP), fostul avocat al lui Igor Dodon, l-ar fi trimis la întâlniri „la etajul 7 de la Kentford”, unde ar fi primit diferite indicații de la Andrei Beleacov, dar și de la Alexandru Dodon, fratele fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon.

Cerința față de Lopotencu era ca licitațiile organizate de întreprindere să fie câștigate de anumite firme. Pentru că nu le-a îndeplinit doleanțele, acesta a fost demis.

„Ce este legat de Alexandru Dodon, solicitările se făceau la Kentford, la etajul șapte, da? Solicitarea era următoarea. Toate licitațiile legate de cablaj – că eu așa am înțeles, că erau niște angajamente față de o companie, toate licitațiile legate de cablaj trebuia să le câștige acea companie. Eu am spus: să câștige cel mai puternic. Din păcate pentru familia Dodon, a câștigat altă firmă. A doua oară, după câteva licitații, mai mășcate să spunem așa, mai valoroase în lei, în bani, am fost iarăși, a doua oară, chemat la Kentford…”, a povestit Romeo Lopotencu.

Potrivit aceleiași surse, deputatul Vladimir Vitiuc, care a intrat în Parlament pe listele Partidului Democrat, iar acum se regăsește în Partidul „ȘOR” și într-o alianță cu socialiștii, ar fi „stăpânul” municipiului Bălți.

Citiți mai multe dezvăluiri ale lui Romeo Lopotencu AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md