10:28:30 26.02.2024
Stiri

Recean: „Voronin știe cine pregătea VĂRSĂRI de SÂNGE în timpul unor proteste”

Politică 04.07.2014 16:14 Vizualizări10589 Autor: Stela Mihailovici
Recean: „Voronin știe cine pregătea VĂRSĂRI de SÂNGE în timpul unor proteste”


Ministerul Afacerilor Interne a devenit victima unei campanii de denigrare orchestrată de persoane care își doresc destabilizarea situației în țară, iar comuniștii sunt cei care orchestrează mai multe acțiuni pentru strica imaginea Poliției. Declarațiile au fost făcute în Parlament de către ministrul de Interne Dorin Recean, înainte de fi supusă dezbaterii moțiunea înaintată de fracțiunea PCRM „asupra stării grave criminogene și politicii în domeniul apărării ordinii și securității publice”.

„Partidul Comuniștilor încearcă să formeze o criză în Guvern și să arunce țara în trecut. Această moțiune este construită pe minciuni, denaturări și șmecherii politice. Domnilor comuniști, când v-ați aflat la putere, ați folosit ministerul în scopuri politice. Ați beneficiat prea mult de sistemul corupt pe care l-ați construit și nu vă convin actualele reforme. Convingerea noastră este că reformele pe care le-am demarat sunt cele necesare pentru a schimba sistemul”, a declarat ministrul.

Dorin Recean i-a învinuit pe comuniști că ar fi complici cu cei care vor să destabilizeze situația și a dezvăluit că PCRM a planificat violențe în timpul unor proteste, dar polițiștii le-au dat planurile peste cap.

„În ultimele luni, suntem martorii unei campanii puternice împotriva Poliției. Există un grup de oameni care ar dori destabilizarea situației din R. Moldova. Domnul Voronin știe foarte bine cine anume venea la el cu scheme care urmăreau violențe și vărsări de sânge în timpul protestelor desfășurate în ultima perioadă. Datorită acțiunilor Poliției, toate protestele s-au petrecut fără violențe”, a punctat Recean.

Pentru a demonstra că deputații PCRM operează cu date eronate atunci când afirmă că situația criminogenă din țară s-a agravat, Recean a prezentat câteva date statistice. În primele cinci luni ale anului curent, numărul omorurilor s-a redus cu 20%, numărul tălhăriilor – cu 40%, iar cel al violurilor a scăzut cu opt la sută.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md