22:27:16 18.04.2019
 
Stiri

DESTINAȚII pentru o vacanță relaxantă // Băile Tușnad - România, o stațiune montană cu comori naturale, este supranumită „mica Elveție”

Advertising 17.09.2015 13:47 Vizualizări5193 Autor: Ziarul National
DESTINAȚII pentru o vacanță relaxantă // Băile Tușnad - România, o stațiune montană cu comori naturale, este supranumită „mica Elveție”

RECOMANDARE // Băile Tușnad - România, o stațiune montană cu comori naturale, este supranumită „mica Elveție”

În ceea ce privește locurile faine din România, putem să afirmăm cu mâna pe suflet că Băile Tușnad sunt un mic paradis, unde putem să ne retragem pentru câteva zile de relaxare și reculegere. Localitatea este situată în judeţul Harghita, în defileul superior al râului Olt, străjuită de munţii Harghita şi Bodoc. Altitudinea medie este de 640 m.

Această stațiune balneoclimaterică se află la 389 km distanță de Chișinău, practic un drum de 6 ore cu mașina. Însă această distanță pare să se diminueze față de locația unde ajungem. Cadrul natural şi împrejurimile cu păduri de brad, calmul şi confortul atmosferic constituie un loc ideal de vacanţă, pentru odihnă sau tratament. Clima este de tip subalpin, aer puternic ozonat, bogat în aerosoli şi ioni negativi.

Referitor la proprietățile de vindecare ale acestor ape, în popor circulă o legendă. Legenda spune că, demult, exista un câmp plin de izvoare ce țâșneau zgomotos la suprafață, pe care localnicii datorită susurului gălăgios l-au numit „câmpul vorbitor”. Conform legendei, calitățile curative le-ar fi descoperit un tânăr păstor, care umbla desculț, cu picioarele pline de răni nevindecabile. Trecând în mod repetat prin „câmpul vorbitor”, nu mică i-a fost mirarea când a descoperit că rănile i s-au vindecat ca prin farmec. Vestea apelor miraculoase din „câmpul vorbitor” s-a răspândit repede prin satele dimprejur și astfel izvoarele au început să atragă tot mai mulți vizitatori.

Contextul geografic şi bogăţia factorilor terapeutici naturali, bioclima, numeroasele surse de ape minerale, gazele naturale/mofetele şi apele termale au favorizat dezvoltarea balneologiei de specialitate medicală de tip conservator prin care se folosesc factorii naturali de cură. În oferta locală găsim și tratamente geriatrice Gerovital Anti-Age în colaborare cu Institutul Național de Gerontologie și Geriatrică dr. Ana Aslan.

Pentru planificarea vacanței la Băile Tușnad, puteți să vă adresați

agenției de turism Sovada Tur: www.sovada.md

Tel.: 022844678, 079911004, e-mail:turism@sovada.md

Locația de cazare recomandată este:

Hotel O3zone 4*

Tel.: 0040-266-335397

e-mail: rezervari@o3zone.ro

web: www.o3zone.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Mircea 17.09.2015 14:49

Am fost si mi-a placut foarte mult. Parca esti in alta lume acolo. frumos e putin spus...merita de mers in special cu familia

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

12.04.2019 09:16 Nicolae Negru De ce Sandu și Năstase fac jocul lui ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md