17:06:36 02.06.2020
 
Stiri

DESCINDERI la Cahul. Zeci de persoane sunt VIZATE

Anticorupție 31.05.2016 13:26 Vizualizări1238 Autor: Galina Munteanu


DESCINDERI la Cahul. Zeci de persoane sunt VIZATE cna.md

Circa 40 de dosare ale persoanelor care au obţinut permise de conducere, eliberate de Secţia Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Cahul (CÎTCCA), au fost ridicate astăzi de către ofiţerii Centrului Național Anticorupție (CNA) şi procurorii anticorupţie.

Acţiunea a avut loc în cadrul mai multor cauze penale, pornite pe faptul traficului de influenţă. Potrivit CNA, cu ajutorul unor intermediari, persoane publice din cadrul SÎTCCA primeau diferite sume de bani.

Mai multe persoane s-au plâns la CNA de faptul că funcționari din cadrul SÎTCCA ar fi pretins diferite sume de bani pentru a elibera permise de conducere fără participarea persoanelor la probele practice şi teoretice sau pentru a favoriza susţinerea cu succes a examenelor de calificare.

În cadrul acestor cauze, au fost documentaţi intermediari, unii dintre ei fiind reţinuţi, în flagrant delict, săptămâna trecută, angajaţi ai școlilor auto din Cahul şi Vucăneşti, precum şi persoane publice din cadrul SÎTCCA din Cahul.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, sumele pentru obţinerea permiselor de conducere variau între 300 şi 500 de euro.

Pe moment, procurorii, în comun cu CNA şi reprezentanţi ai Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, dar şi ai CRIS „Registru”, efectuează un şir de acţiuni pentru colectarea probelor ce ar confirma obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere, precum şi implicarea angajaţilor din cadrul Secţiei Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Cahul în acţiuni ilicite.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md