22:40:03 19.08.2019
 
Stiri

DECLARAȚIE // Vizitele PSRM la Moscova sunt o practică PĂGUBOASĂ pentru R.Moldova, iar acest comportament ar trebui investigat de serviciile de securitate

Politică 17.04.2019 15:41 Vizualizări1143 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Vizitele PSRM la Moscova sunt o practică PĂGUBOASĂ pentru R.Moldova, iar acest comportament ar trebui investigat de serviciile de securitate

Toți deputații socialiști au mers într-o deplasare la Moscova, după ce anterior și președintele Igor Dodon, dar și liderul formațiunii Zinaida Greceanîi au mai efectuat vizite în capitala Rusiei. Experții consideră că deplasările tot mai dese în Rusia ale socialiștilor au legătură cu negocierile politice de la Chișinău, dar atrag atenția asupra pericolelor pe care le comportă o subordonare tot mai vizibilă a acestei formațiuni intereselor altui stat, relatează „Radio Chișinău”.

PSRM susține că întreaga fracțiune a partidului, de 35 de deputați, a zburat la Moscova la invitația conducerii Dumei de Stat a Federației Ruse. Acolo socialiștii au avut mai multe întrevederi, inclusiv cea a Zinaidei Greceanîi cu președintele Dumei, Veaceslav Volodin. Un scurt comunicat al instituției menționează că Zinaida Greceanîi a vorbit despre discriminarea limbii și a presei ruse în Republica Moldova și s-a pronunțat pentru participarea Republicii Moldova la proiectele integraționiste eurasiatice. De cealaltă parte, Veaceslav Volodin i-a invitat pe socialiști să vină și cu alte ocazii la Moscova.

Zinaida Greceanîi a fost prezentă și la un post rusesc de televiziune unde a reiterat viziunile și condițiile PSRM pentru o coaliție cu Blocul ACUM.

Vizitele tot mai dese ale socialiștilor la Moscova în contextul crizei politice și al încercărilor de a crea o coaliție de guvernare la Chișinău sunt un mod de a le arăta competitorilor politici că au un protector în capitala Rusiei, a comentat pentru „Radio Chișinău” analistul politic Vlad Țurcanu. În opinia sa, această practică este una păguboasă pentru Republica Moldova, iar acest comportament ar trebui investigat de serviciile de securitate.

„Eu cred că ceea ce face PSRM la ora actuală trebuie de investigat de serviciile de securitate pentru că reprezintă Republica Moldova. Deci, din punctul meu de vedere trebuie văzut în ce măsură mandatul pe care ei îl prezintă la Moscova reprezintă interesele Republicii Moldova. Dacă nu, se încetățenește o practică ce face Republica Moldova și mai vulnerabilă decât este”, a spus Țurcanu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Mumu 17.04.2019 20:21

Limba rusa si presa rusa discriminate in RM ???? Pai cum asa socialistilor ??

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md