22:47:13 07.03.2021
 
Stiri

DECLARAȚIE // România așteaptă formarea unui nou Guvern la Chișinău, dar este pregătită pentru orice scenariu

Politică 07.05.2019 12:18 Vizualizări1075 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // România așteaptă formarea unui nou Guvern la Chișinău, dar este pregătită pentru orice scenariu


România susține parcursul european al R. Moldova și așteaptă formarea unui nou Guvern la Chișinău și a unui program de guvernare pentru a continua proiectele destinate cetățenilor moldoveni, a declarat Ambasadorul român la Chișinău Daniel Ioniță, într-un interviu pentru „Radio Chișinău”.

„Cred că Republica Moldova are șansa să revină în prim-planul atenției europene, cu condiția ca Republica Moldova să-și urmeze calea respectivă. Sigur că suntem în momentul de față într-o perioadă de incertitudine politică. Au fost alegeri parlamentare, cu toții suntem în așteptarea unui guvern, în așteptarea unui program de guvernare și abia apoi putem să tragem niște concluzii, care eventual să ne ajute să ne repoziționăm către viitor. Până atunci, nu fac decât să repet ceea ce am spus de fiecare dată și anume că România susține fără echivoc parcursul european al R. Moldova. România este dispusă să sprijine acel parcurs cu expertiză tehnică, cu know-how, cu schimb de informații și cu oportunități majore pe care dorim să le oferim tuturor celor din R. Moldova care sunt interesați să rămână orientați cu fața spre UE”, a declarat diplomatul român.

Daniel Ionița a anunțat că în perioada 13-14 mai curent va avea loc o reuniune de nivel înalt destinată Parteneriatului Estic, la care vor participa și oficiali de la Chișinău și la care va fi adoptată o declarație aniversară a Parteneriatului Estic, din care face parte și Republica Moldova: „Noi, în UE suntem pregătiți să ajutăm statele din Parteneriatul Estic, și în special R. Moldova, să parcurgă cu succes calea către Europa, însă și Republica Moldova trebuie să dorească să se mențină pe acest drum și să-și asume cu înaltă responsabilitate tot ce înseamnă obligațiile pe care și le-a luat atunci dând a semnat Acordul de Asociere și Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană”.

De asemenea, în iunie, la București va avea loc un Forum economic la care vor participa și oameni de afaceri din Republica Moldova.

Varianta audio a interviului cu Ambasadorul Daniel Ioniță o puteți asculta AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
07.03.2021 10:33 1104 Plahotniuc: mai am un singur dor

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md