04:43:57 18.05.2021
 
Stiri

DECLARAȚIE: „Proiectul podului de peste Prut este BLOCAT din cauza lipsei de voință politică a Guvernului socialist de la Chișinău”

Actualitate 02.04.2021 16:14 Vizualizări2138 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE: „Proiectul podului de peste Prut este BLOCAT din cauza lipsei de voință politică a Guvernului socialist de la Chișinău”
Senatorul USR PLUS de Diaspora, Radu Mihail


Proiectul podului de peste Prut, parte a Autostrăzii A8 Târgu Mureș – Iași -Ungheni, este blocat din cauza întârzierii unui acord bilateral cu autorităție de la Chișinău, atrage atenția senatorul USR PLUS de Diaspora, Radu Mihail.

Podul este tronsonul din autostradă cu cele mai mari șanse de a fi primul încheiat și va fi construit cu bani românești și europeni.

Pe de altă parte, procedura de obținere a acordului de mediu pe partea românească are și o componentă transfrontalieră, iar autoritățile de la Chișinău nu au exprimat niciun punct de vedere la solicitările adresate de Ministerul Transporturilor de la București, transmite senat.ro.

Senatorul de la București Radu Mihail consideră că autoritățile moldovene ar avea toate motivele pentru accelerarea proiectului, având în vedere beneficiile sociale și economice pe care un asemenea obiectiv le-ar avea pentru comunităție de pe ambele maluri ale Prutului, nu să să pună piedici suplimentare.

„Am aflat cu surprindere despre blocajul în relația cu autoritățile din Republica Moldova pe subiectul construirii unui pod nou peste Prut, la Ungheni. Pare că actualul guvern socialist nu vrea ca acest pod să fie construit de România sau cu fonduri europene. Dacă guvernul socialist are o problemă ideologică în acest sens, blocarea unor obiecte de infrastructură care ar permite dezvoltarea Republicii Moldova e un gest cel puțin cinic în raport cu cetățenii. Reiterez că prioritatea noastră e să acordăm tot sprijinul necesar ca să conectăm Moldova la Uniunea Europeană, dincolo de partide și opinii personale, administrația trebuie să lucreze în folosul cetățeanului”, a declarat Radu Mihail.

În acest moment, studiul de fezabilitate este finalizat și mai trebuie obtinut acordul de mediu, procedura de obtinere fiind in derulare, conform legislatiei privind evaluarea impactului asupra mediului - legea nr.292 din 2018 - care transpune directiva europeana 52/2014/CE. Până în prezent au fost parcurse mai multe etape: evaluarea inițială, etapa de încadrare precum și impactul transfrontalier, dar până acum autoritățile moldovene nu au răspuns.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 02.04.2021 17:38

Un pod este insuficient, trebuie restabilite toate podurile care au existat pina in 1940. Kuliocarii ar pune si sirma ghimpata ca sa continuie tinerea RM in captivitate si sa impiedice reintregirea neamului.

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine va ridica mănuș...

14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md