18:29:57 19.07.2019
 
Stiri

DECLARAȚIE // „Miliardul FURAT de Șor, tu-tu! Până la expirarea termenului de prescripție au rămas câteva zile”

Anticorupție 07.09.2017 11:20 Vizualizări7603 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Miliardul FURAT de Șor, tu-tu! Până la expirarea termenului de prescripție au rămas câteva zile”

Primarul de Orhei Ilan Șor, care este principalul figurant în delapidările din sistemul bancar, ar putea scăpa basma curată peste câteva zile și asta pentru că ar expira termenul de prescripție în ceea ce privește returnarea banilor. Despre aceasta a anunțat fostul premier Ion Sturza pe pagina sa de facebook.

„Până la expirarea termenului de prescripție pe creditele luate (a se citi furate) de „grupul Shor” au rămas câteva zile! Conform primului raport „Kroll”, pus la dispoziția opiniei publice cu bunăvoința domnului Candu, companiile - șoricei „Garitas Grup” (ce batjocură!), „Voxmar-Com”, „Provolirom” SRL și „Dracard” SRL ar datora Băncii de Economii a Moldovei (BEM) 5 miliarde de lei. La cursul valutar de atunci - 370 de milioane USD! Tot în același raport se arată cu lux de amănunte că Șor a „ciordit” (furat - n.r.) în total cel puțin 6,5 miliarde de lei! Și asta la prima strigare. Surprizele vin în următoarele rapoarte - unde au ajuns banii, adrese, parole...”, scrie Sturza.

Potrivit sursei citate, în sentința dată de judecătoria Buiucani în cazul Șor și care l-ar „absolvi practic pe escroc de pușcărie”, este stipulat clar: eventualele compensații, despăgubiri vor fi anunțate în cadrul unui proces civil, proces care trebuia să-l înceapă Banca Națională a Moldovei.

„Termenul se va prescrie în următoarele zile. Și tu-tu. Șor cu miliardele, noi cu... Din informațiile pe care le dețin, BNM a aflat „din presă” că trebuie să facă ceva. Amnezie indusă? Au trecut trei ani, de ce ar face atât de repede ceva în trei zile? Asta așa, despre „specialiștii” tineri școliți în Occident... Dar vreau să-i avertizez, inclusiv pe cei din Consiliul de Administrație a BNM: dacă situația se prezintă în așa fel, atunci aveți o problema și una mare”.

Sturza mai spune că s-ar putea ca Ilan Șor să se pomenească cu dosare „mai barosane” în viitorul apropiat.

„Se știe că la procuratură mai clocesc câteva dosare legate de Șor, mai barosane. Un fel de „cățel priponit de gard”.„Idiotul” mai poate fi „util”, un donos ceva... Este o iluzie! Cu cât trece mai mult timp, cu atât o să fie mai greu de recuperat măcar ceva”, a mai adăugat fostul premier.

Deocamdată Ilan Șor nu a comentat declarațiile lui Sturza.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Dragos 07.09.2017 11:32

Miliardul furat de Plahoit cu mainile imigarntului SORican minune s-a dus demult pe apa sambetei...intr-o OFF-SHOR-ricorie din apele Bermudelor. Martorii, linsati. Urmele, astupate. Expira prescriptia, SORican va mai umbla huci-marginea-huci, dupa care, tu-tu-tu SORican in patria sa natala, Israel, de unde, conform legislatiei, nimeni nu este extradat. Bine gandit. Bine jucat. Unde justitia e cancirigena, criminalii scapa nepedepsiti si cu sacii de bani dositi pe interpusi.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md