22:59:37 15.08.2020
 
Stiri

Iaralov, SFĂTUITORUL din umbră al lui Ion Chicu? „Domnule Chicu, înainte nu puteai să faci niciun pas fără Serioja Iaralov. Coordonai cu el ABSOLUT tot. Îți scria tot și atunci erai ok cu cifrele, iar acum - NU”

Politică 10.04.2020 18:00 Vizualizări3985 Autor: Ziarul National
Iaralov, SFĂTUITORUL din umbră al lui Ion Chicu? „Domnule Chicu, înainte nu puteai să faci niciun pas fără Serioja Iaralov. Coordonai cu el ABSOLUT tot. Îți scria tot și atunci erai ok cu cifrele, iar acum - NU” pdm.md


Acuzațiile reciproce dintre premierul Ion Chicu și primarul de Bălți, Renato Usatîi, continuă. „Duelul” a pornit de la faptul că Usatîi a acuzat actuala guvernare că ar cumpăra la prețuri exagerate echipamente medicale din China. Ulterior, Ion Chicu l-a amenințat cu judecata pe Usatîi și i-a promis că Guvernul va cumpăra de la el ecranele de protecție destinate medicilor, fie și cu 54 de lei. Usatîi nu a rămas dator și a declarat că Ion Chicu „calculează prost” achizițiile, deoarece nu i-ar mai face calculele fosta mână dreaptă a lui Vlad Plahotniuc, controversatul Serghei Iaralov.

„Am înțeles că cineva vinde Rolls Royce-ul ca să aducă viziere cu 1 EURO. Guvernul este gata să-i achite 54 de lei proprietarului caretei, dacă timp de 5 zile livrează 200 de mii de viziere. Dacă nu le livrează, Centrul de Achiziții Publice Centralizate în Sănătate (CAPCS) îl va acționa în instanță pentru calomnie. Cel puțin”, a spus Chicu ieri, lucru care l-a scos din sărite pe Usatîi.

Citește și: Chicu îl ACUZĂ pe Usatîi că ar ZĂDĂRNICI aprovizionarea R. Moldova cu diferite consumabile medicale: „Am înțeles că cineva vinde Rolls Royce-ul ca să aducă viziere cu 1 EURO. Guvernul e gata să-i achite 54 de lei proprietarului caretei, dacă...”

Usatîi și acum este convins că cele 200 de mii de viziere din China pot fi cumpărate maximum cu 31 de lei, în cazul în care e pus și adaosul comercial. „Procurăm absolut totul ce reușiți să produceți, dacă e vorba de corespundere cu standardele OMS”, îi răspundea ieri Chicu.

Citește și: COVID-19 // Guvernul alocă peste 36 de MILIOANE de lei pentru procurarea a 500 000 de respiratoare și 200 de mii de ecrane de protecție

„Domnule Chicu, dar spitalele noastre corespund standardelor OMS? Dar lipsa totală de protecție pentru medici corespunde standardelor OMS? Dar faptul că fiecare al patrulea bolnav de COVID – 19 e lucrător medical corespunde standardelor OMS? Dar faptul că infirmierele din spitale au doar clor în calitate de dezinfectant corespunde standardelor OMS? Dacă voi sunteți de nota doi, nu înseamnă că toată lume e proastă. Voi în comisia voastră pentru situații excepționale nu ați discutat cum să aduceți niște lucruri de peste hotare. Eu vă spun cum v-a ieșit vouă 54 de lei pentru fiecare vizieră. E vorba de transportarea cu DHL. E foarte scump să aduci cu DHL. Domnule Chicu, puteți să luați pe cinevă și să calculați și altceva – ca fiecare să aducă cu geanta (în carouri) câte 1 000 de ecrane și atunci va ieși un preț de 540 de lei pentru fiecare vizieră. Sunteți niște nerușinați”, a acuzat Usatîi într-un live pe Facebook.

Citește și: Dodon vrea să închirieze de la RUȘI un „IL – 76”, pentru a aduce din China testele de depistare a infecției COVID-19, ecranele de protecție și respiratoarele destinate medicilor: „Ne trebuie un avion mare, care să poată lua 40 – 50 de TONE”

Acesta a mai adăugat că anterior Ion Chicu făcea calcule mult mai bune, deoarece ar fi fost consultat de controversatul Serghei Iaralov, un apropiat al lui Vlad Plahotniuc.

Citește și: Usatîi pune pe masă 210 mii de euro pentru o CURSĂ CHARTER China – R. Moldova, care să aducă 100 de metri cubi de echipamente necesare în lupta cu COVID-19. „Ei cumpără totul mai scump și vor să pună în buzunar 3 milioane de euro”

„Domnule Chicu, matale înainte nu puteai face niciun pas fără Serioja Iaralov. Coordonai cu el absolut tot. Eu înțeleg că Iaralov era un hoț, a făcut scheme, dar el își scria tot. Atunci erai ok cu ciflerele, dar acum – nu. Acum Iaralov nu este, dar Dodon este olecuță de doctor, olecuță de temperatură, nu mai știu ce. Da matale faci niște gafe... Eu sunt gata să ies la orice dezbatere publică cu aceste prețuri, tarife. Eu nu am astăzi licență de importator, dar vă promit că piața va fi liberă după ce plecați voi de la guvernare. Eu repet: prețul unei viziere, cu tot cu adaos comercial, e de 31 de lei și nu 54”, a conchis Usatîi.

Premierul Chicu nu a comentat, deocamdată, declarațiile lui Usatîi cu privire la legătura sa cu fostul vicepreședinte al PD, Serghei Iaralov.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

vasile 10.04.2020 19:13

Asteptam declarathiile luiIon Chicu! Speram ca Serghei le transmite prin DHL! Ca Usatai are si el o limita de rabdare pana isi vinde rotile roise.

misa 10.07.2020 15:26

Porcul dodon, Porcul chicu Si tota Porcaria lor, Fura acum, acum e usor !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.08.2020 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Praful lui Dodon în ...

10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md