07:15:05 06.12.2021
Stiri

Declarația unui deputat de naționalitate RUSĂ din Parlamentul R. Moldova: „Nu sunt român, dar ADEVĂRUL trebuie să fie spus. România, în momentele grele pentru R. Moldova, a venit cu ajutor real, consistent și nerambursabil”

Actualitate 29.12.2020 17:38 Vizualizări9202 Autor: Ziarul National
Declarația unui deputat de naționalitate RUSĂ din Parlamentul R. Moldova: „Nu sunt român, dar ADEVĂRUL trebuie să fie spus. România, în momentele grele pentru R. Moldova, a venit cu ajutor real, consistent și nerambursabil”


Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, consideră că e de datoria tuturor cetățenilor R. Moldova să recunoască un adevăr: România, în momentele grele pentru R. Moldova, vine cu ajutor real, consistent și nerambursabil.

Slusari a făcut această declarație astăzi, după ce președintele României, Klaus Iohannis, aflat într-o vizită oficială la Chișinău, a anunțat un nou pachet de sprijin pentru R. Moldova: 200 000 de doze de vaccin, 6 000 de tone de motorină, echipamentele medicale, asistența profesională în domeniul sănătății și justiției, dar și realizarea unor proiecte strategice în stânga Prutului.

CITIȚI și VIDEO // Klaus Iohannis anunță un nou PACHET de SPRIJIN pentru cetățenii din stânga Prutului: România va acorda R. Moldova 200 de mii de doze de VACCIN anti-COVID-19, medicamente și echipamente, dar și motorină pentru agricultori

„Nu sunt român. Nu dețin cetățenia română, dar adevărul trebuie să fie spus. Îi place cuiva sau nu, dar România, în momentele grele pentru R. Moldova, a venit în permanență cu ajutor real, consistent și nerambursabil. Fără condiționări și fără variante, cu diferite clauze contractuale obscure în acordul de credit”, a spus Slusari, cu referire la creditul rusesc eșuat, în valoare de 200 de milioane de euro.

Potrivit lui Slusari, care este rus de naționalitate, România este mereu alături de R. Moldova, iar proiectele concrete realizate le poate vedea oricine.

CITIȚI și DOC // DECLARAȚIA comună semnată de Klaus Iohannis și Maia Sandu: „România și R. Moldova reafirmă caracterul special al relației bilaterale bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie”

„Orice s-ar întâmpla în istoria R. Moldova, dar sute de grădinițe și școli renovate din granturi acordate de România sunt o realitate. România a finanțat modernizarea țării noastre și a făcut viața a sute de mii de cetățeni mai bună... Nu a făcut viața mai bună doar pentru un grup de deputați și un politician-șomer, care merg deschis după instrucțiuni la alt stat”, a adăugat Slusari, cu referire la fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, revenit recent de la Moscova.

Citește și: Maia Sandu anunță „DEZGHEȚUL” relațiilor de la nivel înalt dintre R. Moldova și România: „Începând cu ziua de astăzi, R. Moldova și România reintră într-o interacțiune firească, frățească și deschisă”

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Titirez 29.12.2020 18:29

Poate că domnul SLUȘARI face parte din stirpea marilor spirite ruse ? Oricum , România a avut un noroc nesperat cu poetul NICHITA STĂNESCU a cărei mamă este o rusoaică din acest soi umnan.

Zalmoxe 29.12.2020 20:38

Un ziar a scris recent că legea privind rusa en readuce inapoi cu circa 3 decenii. Unde sunt oare acum acei TITANI, care au apărat-o. La început au fost doar 66 cand au semnat întru apărarea ei. Acum e doar RUSUL Slusari ?? Ce spun juristii. Cine are interes să distrugă concordia interetnică și asa subredă. A spus si dna Vlah că vrea să stie ROMÂNA. Poate că asta sperie pe unii provocatori ?? Recent si Krasnoselsilki a recunost la un post de radio rusesc de la Moscova. că în anii nouă nu a fost un conflic interetnic, ci un conflict, generat de vectorii politicii experne. Cu Estul sau Vestul.

Velichi Eugen 30.12.2020 09:19

Felicitări domnule Slusari!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md