16:43:22 22.09.2020
 
Stiri

De Ziua Constituției, Igor Dodon pledează pentru MODIFICAREA Legii Supreme: Ce articol îl nemulțumește pe șeful statului

Actualitate 29.07.2020 13:19 Vizualizări1191 Autor: Ziarul National
De Ziua Constituției, Igor Dodon pledează pentru MODIFICAREA Legii Supreme: Ce articol îl nemulțumește pe șeful statului


Președintele Igor Dodon pledează pentru modificarea Constituției R. Moldova.

Într-un mesaj postat pe Facebook cu ocazia împlinirii a 26 de ani de la adoptarea Legii Supreme, Dodon spune că articolul ce prevede posibilitatea lichidării statului prin referendum trebuie omis.

„Se știe că textul Constituției este rigid, dar reflectă evoluțiile social-politice și vrerile cetățenilor liberi, fiind în consonanță cu valorile fundamentale ale unei societăți democratice și deschise. Indiscutabil, unele articole ale Constituției trebuie redactate și concretizate. În viziunea mea e necesar de revizuit și omis art.142, p.1 al Constituției, care prevede posibilitatea lichidării statului prin procedura referendumului”, afirmă Dodon.

Amintim că, recent, editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, scria că atât articolul respectiv din Constituție, cât și legea privind statutul UTA Gagauz-Yeri, care le garantează găgăuzilor dreptul la autodeterminare în cazul „schimbării statutului Republicii Moldova ca stat independent”, au fost adoptate de partida „statalistă” ca bariere în calea unionismului: „Dar, fiindcă bățul, se știe, e cu două capete, „stataliștii” au ajuns să-și muște coatele pentru că au săpat groapă unioniștilor”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Velichi Eugen 29.07.2020 13:38

Economştii spun că, în 1990, PIB-ul/cap de locuitor în România şi URSS (deci inclusiv R. Moldova)avea o valoare aproximativ egală. Azi, după 30 de ani, economiştii spun că PIB-ul României/cap de locuitor este mai mare de CINCI ORI, faţă de cel din R. Moldova. În ţara noastră, există încă multe greutăţi, dar, în orice caz, se trăieşte mult mai bine decât în R. Moldova. Basarabenii, indiferent dacă sun românofoni sau rusofoni, ar trebui să judece mai bine ce-ar însemna unirea cu România. Aici, la noi în România, avem comunităţi rusofone (ruşi lipoveni) şi ucrainofone care au drepturi la care alte minorităţi din Europa nici nu visează... În Maramureş am fost în sate ucrainene. Acei locuitori nu şi-ar dori să emigreze în Ucraina nici în cele mai negre vise... Ce afirm se poate verifica f. uşor cu net-ul. Dacă în 1992 R. Moldova, adică Basarabia, se unea cu România, locuitorii din stânga Prutului, INDIFERENT DE ETNIE, ar fi dus-o mult mai bine, cu toate greutăţile prin care a trecut şi trece, în prezent, ţara mea (România).

p.u. dondown 29.07.2020 14:28

Să fie scris in Constituție clar: ”trădătorii de neam să fie trași în țeapă în mod public”!

ion 29.07.2020 23:49

Gagauzia va deveni o noua Transnistrie. Legea privind statutul UTA Gagauz-Yeri este anticonstitutionala, atentind la caracterul unitar si indivizibil al RM, fiind impusa sesizarea Curtii Constitutionale.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md