09:07:55 01.06.2020
 
Stiri

De ce PD nu invită la DISCUȚII deputații PSRM? „Sperăm că, măcar în ceasul al 12-lea, politicienii vor pune interesul țării mai presus de orice”

Politică 24.04.2019 15:40 Vizualizări1365 Autor: Ziarul National
De ce PD nu invită la DISCUȚII deputații PSRM? „Sperăm că, măcar în ceasul al 12-lea, politicienii vor pune interesul țării mai presus de orice” facebook


Partidul Democrat (PD) rămâne deschis pentru a discuta cu alte formațiuni parlamentare despre formarea unei majorități parlamentare, iar această deschidere a fost manifestată imediat după alegerile parlamentare din februarie. Declarația a fost făcută de vicepreședintele PD, Andrian Candu.

„Noi întotdeauna am arătat deschidere. Dacă vă aduceți aminte, chiar din prima zi, după primele rezultate apărute în acea noapte, liderii PD, președintele Plahotniuc, prim-ministrul Filip și eu am ieșit în fața presei și am lansat invitații la dialog pentru a găsi soluții. Decizia PD este ca discuțiile și comunicarea să le avem cu cei din Blocul „ACUM”, orice altă decizie noi nu am luat. Dar noi am participat deschis în discuții și cu președintele țării la care au fost inclusiv colegii din fracțiunea PSRM. Noi am arătat deschidere, toleranță și am spus că emoțiile, mai ales cele electorale, trebuie lăsate deoparte și nu puse interesele de partid ori personale în față, dar anume interesul cetățeanului și interesele țării ca prioritatea numărul unu”, a menționat Candu, într-un interviu pentru realitatea.md.

Fruntașul PD a fost întrebat de ce formațiunea care o reprezintă nu a invitat la dialog și PSRM.

„Lăsăm să se așeze lucrurile. Timp încă relativ mai este. De aceea, vom reveni la unele discuții, dar cert este faptul că PD s-a arătat deschis comunicării. Noi am făcut câteva invitații publice și personale reprezentanților și conducerii „ACUM”. Am înțeles care este viziunea lor. Ei au intrat în discuții și negocieri cu socialiștii. Bine, să o facă, dar să pună interesele țării mai presus de orice. Cu regret, ce am văzut noi în discuții între socialiști și „ACUM” la acea masă de discuții, numai nu negocieri și comunicare politică matură a fost. Cel puțin nu din partea celor de la „ACUM”. Socialiștii s-au arătat mai profesioniști și mai bine cunoscători de lege. La acea masă numai nu despre interesul țării s-a discutat, cu regret. Dar să sperăm că măcar în ceasul al 12-lea politicienii din R. Moldova, care se consideră responsabili, vor pune interesul țării mai presus de orice”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

pumnal 24.04.2019 16:00

PDM din start a propus foratiunilor politice sa se gindeasca la cetateni dar ACUM si PSRM-ul au inceput tirguiala de functi in stat

Anastasia 24.04.2019 17:24

PDM de la bun început sa arătat interesați de un viitor prosper al rM și de o guvenare stabilă așa că așteaptă și ei să se finiseze circul făcut de PAScuDA ca mai apoi să continuie faptele și realizări propuse pentru popor!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md