De ce HRIȘCA este considerată un aliment-MINUNE?


Este cultivată și în R. Moldova, puțini însă știu că hrișca este un aliment foarte benefic pentru sănătate.
Bogată în vitaminele E, B1 şi B2, dar şi în proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier, hrișca menţine nivelul de glucoză din sânge în limitele normale, previne instalarea diabetului de tip II, scade colesterolul, ţine sub control tensiunea arterială și previne apariţia pietrelor la bilă, spun specialiștii.
Chiar dacă nu face parte din clasa cerealelor, dar este o plantă ierboasă înrudită cu rubarba și stevia creață, hrişca este net superioară grâului prin elementele ei nutritive, care protejează organismul de factorii externi şi îl fortifică mai ales în sezonul rece şi la începutul primăverii.
Vitaminele şi mineralele din boabele de hrişcă scad probabilitatea de a face numeroase forme de cancer, cum ar fi cel gastric, pulmonar, esofagian sau colo-rectal. Hrișca menţine sistemul nervos tânăr, îmbunătăţeşte capacitatea de reţinere şi memorare și protejează împotriva accidentelor vasculare.
În plus, hrişca ține greutatea sub control și reduce excesul de apă din corp, datorită fibrelor alimentare insolubile, magneziu şi vitamine din complexul B, hrişca conţine substanţe cu efect diuretic.







































































