22:44:28 19.08.2019
 
Stiri

De ce florile ne fac viața mai fericită?

Știri 02.02.2019 09:01 Vizualizări879 Autor: Ziarul National
De ce florile ne fac viața mai fericită? Sursa: acasa.ro

Chiar dacă par niște prezențe banale în viețile noastre, de care ne amintim la ocazii speciale sau cu care ne decorăm apartamentele în scopuri estetice, florile au multe beneficii pentru organism pe care nu le-am bănui.

Nu doar că ne înveselesc atunci când suntem triști dar ne ajută să dormim mai bine noaptea, ne sporesc creativitatea și productivitatea în sălile de curs și la locul de muncă, ne aduc mai aproape unul de altul în familie și în viața socială, ne dau un plus de sănătate și de toleranță la durere. Haideți, deci, să vedem care sunt câteva dintre efectele pozitive ale florilor asupra sănătății fizice și psihice, așa cum au arătat-o studiile de-a lungul timpului:

În primul rând, florile sunt un antidepresiv natural, au o funcție imediată de stimulare a bunei dispoziții. Un studiu a arătat, de exemplu, că pacienții din saloane decorate cu flori și plante în ghiveci s-au dovedit a fi mai puțin anxioși și mai puțin obosiți decât bolnavii din saloane fără flori, având o stare psihologică generală mai bună.

Dacă va umpleți locuințele cu flori, ele vă ajută să vă mai deconectați de la stresul cotidian și să dormiți mai bine noaptea – știința a descoperit că parfumul lor natural are efecte relaxante și sedative care vă ajută să vă odihniți mai bine în timpul nopții.

Florile au un efect pozitiv imediat și de lungă durată asupra sănătății emoționale, a fericirii și satisfacției de viață, și a comportamentelor sociale. Influența lor emoțională este mai mare chiar și decât cea a unor nevoi primare precum mâncarea sau căldura, au observat oamenii de știință.

Ele au un efect imediat asupra fericirii: reacțiile oamenilor atunci când primesc flori includ surprindere, entuziasm, bucurie autentică și recunoștință. Unele studii au arătat că efectele pozitive imediate care se instalează atunci când primim flori persistă până la două sau trei zile.

Oferitul și primitul de flori ajută la închegarea unor relații intime și la un contact pozitiv și mai prelungit cu familia și prietenii, iar asta, pe termen lung, contribuie la o viață mai fericită și mai împlinită.

De exemplu, a fost efectuat un experiment și analizat reacțiile oamenilor atunci când au primit flori într-un lift public; reacția obișnuită într-un astfel de spațiu este distanțarea cât mai mare față de alte persoane cu care se împarte spațiul, însă atunci când cineva le-a oferit flori participanților la experiment cu care s-au regăsit în lift, aceștia s-au apropiat mai mult de persoana respectivă. Studiul nu a dat aceleași rezultate atunci când florile au fost înlocuite cu stilouri.

Florile se pot dovedi un bun aliat atât în educație cât și în afaceri. Capacitatea de a genera idei și de a rezolva probleme, creativitatea în general, se îmbunătățesc substanțial într-un loc de muncă decorat cu flori și plante în ghiveci. Iar sălile de clasă, împânzite cu plante, contribuie la sporirea atenției, a memoriei, a creativității, a gândirii libere și, la nivel general, a satisfacției în rândul elevilor.

Sursa: acasa.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md