03:50:55 21.07.2024
Stiri

De ce este IMPORTANT referendumul privind integrarea în UE: „Majoritatea cetățenilor vor în UE, însă nu toți cred în asta din cauza unei minorități gălăgioase, ghidate de propaganda putinistă. Să nu mai fim o majoritatea pasivă și tăcută”

Actualitate 17.06.2024 16:10 Vizualizări623 Autor: ZiarulNational
De ce este IMPORTANT referendumul privind integrarea în UE: „Majoritatea cetățenilor vor în UE, însă nu toți cred în asta din cauza unei minorități gălăgioase, ghidate de propaganda putinistă. Să nu mai fim o majoritatea pasivă și tăcută”


Toate sondajele arată că aproape 60 la sută dintre cetățenii R. Moldova sunt pentru integrarea în Uniunea Europeană, însă din cauza unei „minorități gălăgioase, ghidate de propaganda putinistă”, oamenii pun la îndoială o finalitate în acest proces. Astfel, majoritatea cetățenilor R. Moldova nu mai trebuie să fie tăcuți, dar să participe activ la referendumul privind aderarea la UE, consideră expertul Valeriu Pașa.

„Ce poți face pentru a ajuta integrarea europeană a R. Moldova? Comentează pe Facebook! Nu e o glumă. În luna mai am comandat un sondaj. În rezultatele acestuia avem 57% de respondenți care ar vota aderarea la UE și 25% care se declară împotrivă. Restul – indeciși/non-votanți. Cam așa arată toate sondajele din ultimii ani. Adică deja demult ar fi trebuit tuturor să le fie clar că majoritatea doresc în UE.

În același sondaj am întrebat dacă lumea crede că în R. Moldova majoritatea doresc sau se opun aderării la UE. Iar de aici au început să apară rezultate de-a dreptul curioase. Doar 48% susțin că majoritatea moldovenilor vor în UE. 30% spun că majoritatea nu vor, restul nu au o părere. Printre cei care (în același sondaj) spun că ar vota pentru aderarea la UE doar 70% cred că ei reprezintă o majoritate. Printre oponenții aderării la UE, doar 18% cred că proeuropenii sunt o majoritate. Printre indeciși, doar circa 30% cred că majoritatea moldovenilor își dorește aderarea la UE”, menționează expertul.

Potrivit lui, toate sondajele arată că majoritatea cetățenilor doresc integrarea în UE, „însă nu toți cred în asta”.

„Anume pentru asta e nevoie de referendum acum! Nu poți să mergi înainte cu negocierile când o treime din populația R. Moldova crede cu sfințenie că procesul are loc împotriva voinței majorității alegătorilor. Aderarea la UE trebuie să fie susținută de majoritate și acceptată de toți. Cum s-a ajuns la această percepție deformată în societate? De ce cei care sunt 25% cred că sunt de fapt peste 50%? Pentru că este o minoritate foarte gălăgioasă, energizată și ghidată de propaganda putinistă. De partea cealaltă, avem o majoritate de proeuropeni silențioși. Suntem cuminți, chiar aș spune inhibați! Iubitorii de Putin sunt tare gălăgioși, îi întâlnești în stradă, sunt la volan la taxi unii, se bagă în vorbă. Aceștia țin neapărat să îți bage părerea lor pe gât. Neîntrebați. Îi vedeți în comentarii, amestecați cu boții lui Șor. De obicei, o să îi distingeți prin numeroasele greșeli gramaticale, atacuri la persoană, hate speech etc.”, a precizat Pașa.

Sursa citată a arătat ce ar trebui să facem pentru a combate această minoritate, care încearcă să deturneze parcursul european al R. Moldova.

„Un studiu realizat acum câțiva ani în Polonia a comparat toate comentariile despre UE pe rețelele sociale în poloneză. 85% erau negative. În aceeași perioadă, au efectuat un sondaj de opinie și numai 5% dintre polonezi erau pentru ieșirea din UE. Adică, 5% din populație a lăsat 85% dintre comentarii. În asemenea condiții, nu este de mirare că proeuropenii care constituie o majoritate solidă nu se consideră ca atare. Ceea ce trebuie să facem este să nu mai fim o majoritatea pasivă și tăcută. Adunarea din 21 mai 2023 a arătat cât de mulți suntem! Iar iubitorii de război nu pot aduna măcar 10 mii de oameni la un miting. Nici măcar cu bani! Tot felul de smintiți postează orice aberație, iar oamenii de treabă se sfiesc să își facă văzută sau auzită poziția. Nu-mi pun mintea cu proștii nu este o opțiune pentru noi. Trebuie să fim vocali! Vorbiți cu oamenii care vă înconjoară, postați, distribuiți, exprimați-vă opinia în comentarii”, a conchis Valeriu Pașa.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md