05:56:57 09.08.2020
 
Stiri

Ambasadorul Daniel Ioniță: Ajutorul umanitar oferit de România a STRĂLUCIT, indiferent de locație

Știri 08.05.2020 11:18 Vizualizări1294 Autor: Ziarul National
Ambasadorul Daniel Ioniță: Ajutorul umanitar oferit de România a STRĂLUCIT, indiferent de locație


„Ne-am dus acolo unde ni s-a oferit și unde am fost îndrumați să ne ducem. Indiferent de locație, autocamioanele românești și acest ajutor umanitar oferit cu generozitate tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de locație ar fi strălucit și a strălucit”. Declarația aparține Ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova Daniel Ioniță și a fost făcută în contextul în care ajutorul umanitar oferit de către România a fost prezentat lângă podul din sectorul Telecentru al capitalei și nu în Piața Marii Adunări Naționale.

„Noi suntem o ambasada pe deplin disciplinată. Tot ce a presupus această acțiune a însemnat o corespondență diplomatică, contacte susținute periodice cu MAEIE. Toate solicitările au fost transmise la timp pe canalele potrivite și România a respectat programul care i-a fost pus la dispoziție. Da, am vrut să organizăm o ceremonie publică, fapt care s-a întâmplat la Telecentru, pentru că am dorit ca aceste 20 de autocamioane să se adune împreună cu miniștrii care au venit separat de la București. Era normal și firesc ca acești miniștri să fie în fața autocamioanelor la momentul solemn de prezentare a acestor donații”, a precizat diplomatul român, citat de IPN.

Daniel Ioniță a comentat și prezenta cetățenilor care în momentul ceremoniei de prezentare se aflau la fața locului. Oficialul spune că aceștia trebuiau organizați de către cei care au pus la punct toate detaliile, însă nu au făcut-o.

„Această ceremonie trebuia să fie una solemnă, să ofere prilejul înalților oficiali din România și Republica Moldova să rostească discursurile respective și să-i prezinte pe cei care au venit cu aceste ajutoare. Cei care trebuia să se ocupe de siguranța spațiului respectiv au lăsat (fără atenție) anumite manifestări, de manifestare a bucuriei și a trebuit să intervenim rugându-i cu tot respectul să respecte solemnitatea momentului. Nu a fost o manifestare politică și nu vrem ca această manifestare să fie asociată politic sau capitalizată politic de nicio formațiune politică. Ajutorul este de la Guvernul României pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Nu doresc să capitalizăm politic această acțiune pentru că nu ăsta a fost scopul”, a punctat ambasadorul.

Daniel Ioniță spune că este diplomat de mai bine de 26 de ani, iar în astfel de situații, când se respectă programul pus la dispoziție, cei care organizează programul trebuie să ia măsurile necesare pentru a nu permite anumite situații.

„Nu este rolul unui ambasador să se ducă să vorbească cu niște cetățeni care au venit să-și manifeste bucuria, dar trebuia să le fie explicat contextul în care se află acolo”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md