07:44:03 24.09.2018
 
Stiri

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Ce SPUN meteorologii?

Social 03.11.2017 09:30 Vizualizări1558 Autor: Ziarul National
Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Ce SPUN meteorologii? Sursa: realitatea.net

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe următoarele trei luni, astfel că de Crăciun și Revelion sunt șanse să avem zăpadă.

În luna noiembrie, temperaturile medii vor avea valori peste normalul climatologic în sud, sud-est și local în vest și apropiate de normal în celelalte regiuni. Temperatura medie a lunii va fi de 3.8 grade.

Cantitățile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, exceptând areale restrânse din vest și sud, unde vor fi apropiate de mediile multianuale. Media precipitațiilor va fi de 41.5 l/mp.

În luna decembrie, temperatura medie lunară a aerului va avea, în general, valori apropiate de media multianuală. Media va fi de -0.8 grade.

Precipitațiile totale lunare vor fi local excedentare în regiunile centrale, estice și sud-estice și apropiate de mediile climatologice în restul teritoriului. Media precipitațiilor va fi de 44.8 l/mp.

În luna ianuarie 2018, temperatura medie lunară va avea valori sub media climatologică, local, în nordul și centrul țării și apropiate de normal în celelalte regiuni. Temperatura medie va fi de -2.1 grade.

Precipitațiile totale lunare vor avea o tendință spre excedent în regiunile centrale și local în cele vestice, iar în restul țării vor putea fi apropiate de mediile multianuale. Media precipitațiilor va fi de 33.6 l/ mp.

Sursa: realitatea.net

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md