12:43:23 29.03.2024
Stiri

Cum să faci bere de GHIMBIR ca să reduci durerea și inflamația

Știri 19.11.2018 13:20 Vizualizări5802 Autor: Ziarul National


Cum să faci bere de GHIMBIR ca să reduci durerea și inflamația sursa: google.ro

Ghimbirul este extrem de popular și versatil, fiind folosit de foarte mult timp pentru aroma sa și proprietățile sale terapeutice. Este bogat în minerale esențiale și vitamine și este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii.

Ghimbirul a devenit astăzi un ingredient important al multor produse. Berea de ghimbir, de exemplu, este o băutură din ce în ce mai populară. Dar de ce să cumperi varianta de magazin plină de ingrediente nesănătoase când îți poți face propria ta băutură la tine acasă?

Așa cum am menționat mai sus, ghimbirul este bogat în minerale esențiale și vitamine. El conține potasiu și mangan, ceea ce îl recomandă pentru sprijinirea funcției cardiace și prevenirea bolilor de inimă. Acest condiment excepțional conține inclusiv vitaminele A, C, E și complexul B.

Ghimbirul este recunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și analgezice, așa că este adesea utilizat pentru a trata inflamația și pentru atenuarea simptomelor de durere. Este deosebit de eficient în cazul durerilor musculare, de spate și menstruale. În acest articol voi explica în detaliu modul de preparare a unei beri de ghimbir savuroase cu efecte antiinflamatoare. În schimb, poți la fel de bine să folosești ghimbirul ca bază pentru prepararea unui ceai antiinflamator, amestecându-l cu curcuma.

Proprietățile terapeutice ale ghimbirului

Ghimbirul deține un spectru larg de proprietăți terapeutice, printre care se numără:

•Sprijinirea funcției digestive.

•Ameliorarea simptomelor de greață.

•Scăderea nivelului de colesterol rău și al glicemiei.

•Atenuarea afecțiunilor respiratorii și a simptomelor de tuse.

•Reducerea febrei.

Stimularea circulației sanguine.

Cum să îți prepari acasă propria bere de ghimbir

Dacă te hotărăști să îți prepari singur berea de ghimbir, ai două opțiuni la dispoziție. Prima constă în prepararea unei băuturi de fermentație super-sănătoase, iar cea de-a doua constă într-o rețetă simplă, cu o preparare mai rapidă. Totuși, îți recomand să alegi prima variantă. Fermentația este deosebit de benefică pentru sănătatea organismului. Printre beneficiile consumului de alimente fermentate se numără inclusiv reechilibrarea digestiei și întărirea sistemului imunitar.

Rețeta de bere de ghimbir cu proces de fermentație

Ingrediente:

•1-2 buc. de rădăcina de ghimbir proaspăt (5 cm), tocat (poți modifica această cantitate după bunul plac)

  • 1/2 cană de zahăr, de preferință organic
  • 1/2 cană suc de lămâie
  • •1/4 linguriță sare de himalaya (opțional)

    •8 căni de apă

  • 1/2 cană ferment de ghimbir (aceasta este ceea ce face ca băutura să fermenteze. Fermentul de ghimbir este o cultură de bacterii benefice, cu o consistență similară ceaiului fermentat de Kombucha, constituind baza de pornire a procesului de fermentație. (Vezi rețeta de la sfârșit).
  • Preparare:

    1.Toarnă într-o oală trei căni de apă, ghimbir tocat, zahăr și sare, apoi adu apăa la temperatura de fierbere.

    2.Fierbe conținutul la foc mic timp de aproximativ cinci minute. Zahărul trebuie să se topească.

    3.Adaugă restul de apă și lasă amestecul să se răcească până când atinge temperatura camerei.

    4.Adaugă zeama de lămâie și 1/2 cană de ferment de ghimbir.

    5.Toarnă conținutul într-un borcan de sticlă, amestecă bine și acoperă-l cu un capac etanș.

    6.Lasă-l să stea așa două sau trei zile, timp în care băutura va deveni carbogazoasă (dacă lași borcanul la păstrat o perioadă mai îndelungată, băutura se va alcooliza).

    7.Strecoară și toarnă lichidul în sticle, apoi pune-le la frigider.

    Notă: Este dificil de preconizat exact cât timp va dura procesul de fermentație. Durata sa depinde de temperatura, de tipul de zahăr utilizat, precum și de puterea culturii. Băutura finală ar trebui să aibă un iz plăcut de ghimbir și, bineînțeles, aroma specifică procesului de fermentație. Ai grijă să nu ții prea mult timp la temperatura camerei băutura preparată, întrucât astfel va continua să fermenteze, iar presiunea acumulată poate duce la spargerea borcanului de sticlă.

    Procesul de fabricație a berii ține de experiență, așa că trebuie să experimentezi puțin ca să obții rezultatele dorite. Dacă nu ești pe deplin mulțumit de rezultatele obținute la prima încercare, repetă procedeul aducând modificările necesare.

    Băutura de ghimbir nu conține alcool, așa că atât timp cât o ții la frigider (în formă carbogazoasă) aceasta nu se va alcooliza.

    Cum să prepari acasă ferment de ghimbir pentru băutura finală

    Aceasta este partea care necesită cel mai mult timp, dar și cea mai importantă a procesului.

    În primul rând, amestecă 2-3 linguri de ghimbir ras cu o cantitate egală de zahăr alb.

    Apoi, adaugă două căni de apă filtrată. Amestecă bine și lasă ingredientele într-un borcan de sticlă acoperit cu capac, dar nu etanș (nu trebuie depozitat într-un loc întunecat).

    Pe parcursul următoarelor cinci zile (s-ar putea să dureze până la opt zile în cazul în care condițiile de păstrare nu sunt optime), agită amestecul în fiecare zi și adaugă de fiecare dată câte 1 lingură de ghimbir ras și 1 lingură de zahăr.

    Amestecul este gata atunci când în partea de sus se formează bule de aer, lichidul capătă o colorație închisă și o consistență lăptoasă, respectiv un miros dulce, asemănător celui de drojdie.

    Odată preparată, baza de fermenți poate fi păstrată oricât vrei, atât timp cât o înmulțești la intervale regulate prin procedeul descris mai sus. Poți să ții amestecul și la frigider, dar în acest caz va deveni inactiv, necesitând completarea cu drojdie și zahăr doar o dată pe săptămână.

    La acest prag, poți adăuga baza de fermenți de ghimbir pe post de ingredient activ pentru băutura preparată în casă. O poți folosi inclusiv pentru prepararea altor băuturi fermentate. Tot ce trebuie să faci este să adaugi ¼ cană de bază de fermenți la un litru (patru căni) de amestec de fructe sau de plante îndulcit, de exemplu. Dacă baza de fermenți scade prea mult, poți turna ¼ cană de apă pentru a-i menține consistentă lichidă.

    Notă: Dacă la suprafața fermentului se formează mucegai, răzuiește-l cu grijă. În cazul în care depunerile reapar, fermentul este compromis; va trebui să-l arunci și să prepari altul proaspăt. La fel trebuie procedat și în cazul în care amestecul nu este gata la finalul celor opt zile.

    Dacă prepari și alte alimente fermentate, cum ar fi Kombucha sau varza acră, ai grijă să depozitezi culturile separat, astfel încât să previi încrucișarea lor.

    Rețeta de bere de ghimbir – varianta simplă

    Dacă procedura de mai sus ți se pare prea complexă și prea îndelungată, există și o scurtătură. Poți obține în casă bere de ghimbir gustoasă într-un timp mult mai scurt, doar că băutura va avea o concentrație mai slabă comparativ cu varianta fermentată.

    Ingrediente:

    •1 cană de ghimbir, tocat mărunt

  • 2 căni de apă
  • Apă carbogazoasă
  • •Sucul unei lămâi

    •Miere, de preferință organică (puteți folosi, de asemenea, stevia)

    Preparare:

    1.Adu apa la temperatura de fierbere. Adaugă ghimbirul, redu focul și lasă apa să fiarbă timp de aproximativ cinci minute.

    2.Ia oală de pe foc și strecoară lichidul printr-o sită, astfel încât să obții sirop de ghimbir.

    3.Amestecă o parte de sirop de ghimbir cu trei părți apă minerală carbogazoasă.

    4.Adaugă puțin suc de lămâie și îndulcește cu miere.

    5.Se servește cu gheață

    Sursa: secretele.com


    Top stiri

    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

    25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

    22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

    Promo
    Abonament
    Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
    Recomandat
    Sondaj
    Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
    Prietenii noștri

    Widget cu noutăți la tine pe site

    Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md