16:46:59 25.02.2024
Stiri

UTIL // Cum să ameliorezi INFLAMAȚIA din corp

Știri 05.11.2017 19:01 Vizualizări2368 Autor: Ziarul National
UTIL // Cum să ameliorezi INFLAMAȚIA din corp sursa: eva.ro


Alegerea corectă a alimentelor te poate ajuta să controlezi inflamația din corp. În plus, te poate ajuta și să previi inflamația cronică. Iată ce spun specialiștii!

Modalități prin care poți să ameliorezi inflamația din corp

Inflamația ocazională, cum ar fi o gleznă umflată sau o tăietură dureroasă, este sănătoasă. Aceasta reprezintă un semnal că sistemul imunitar al organismului încearcă să vindece rănile și luptă împotriva bacteriilor. Cu toate că este deranjant, acest tip de inflamație este acut și dispare în câteva zile. Însă există un alt tip de inflamație care nu este sănătos - inflamația cronică. Aceasta este declanșată de sistemul imunitar, care răspunde la compuși străini, regăsiți adesea în mediu sau în alimente. Fără a avea simptome vizibile, inflamația cronică este puțin mai greu de înțeles sau chiar de recunoscut. Cu toate acestea, cercetările au corelat-o cu obezitatea, sindromul metabolic, bolile cardiace, diabetul de tip 2, cancerul, boala Alzheimer și bolile autoimune cum ar fi artrita reumatoidă.

Alimentele care declanșează inflamația din corp

Aceste alimente și obiceiuri dau naștere inflamației. Încearcă să le limitezi sau chiar să le elimini din dieta ta!

alcoolul excesiv
consumul regulat de calorii excesive (mai multe calorii decât are corpul tău nevoie)
grăsimile trans și saturate
mâncărurile prăjite
carbohidrații rafinați, cum ar fi pâinea albă și orezul alb
zaharurile adăugate
îndulcitorii artificiali
carnea bogată în grăsimi și carnea procesată

Corelația dintre inflamația din corp și produsele lactate

Contrar convingerilor populare, produsele lactate precum iaurtul au, de fapt, un efect antiinflamator la majoritatea oamenilor.

Iaurtul reduce inflamația prin promovarea sănătății intestinului. Însă grăsimile saturate pot duce la apariția inflamației, așa că ai grijă să alegi versiunile de produse lactate care au un conținut scăzut de grăsimi. Cu toate acestea, dacă ai o sensibilitate sau o alergie la lactate, continuă să eviți produsele lactate, deoarece acestea vor declanșa un răspuns inflamator.

Ar trebui evitate unele legume?

Unele legume, cum ar fi roșiile, vinetele, ardeii și cartofii, sunt adesea acuzate pentru producerea inflamației artritei, din cauza faptului că au în componența lor solanină. Cu toate acestea, nu există cercetări concludente care să determine declanșarea inflamației. Aceste legume conțin nutrienți antiinflamatori, cum ar fi licopenul și beta-carotenul, așa că nu le elimina din dieta ta. Însă dacă observi că o anumită legumă declanșează simptome ale inflamației sau durere, probabil că nu este întreaga familie de legume responsabilă, ci mai degrabă o sensibilitate la leguma respectivă, care poate fi eliminată din alimentația ta.

Sursa: eva.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md