08:01:34 24.05.2024
Stiri

Igor Dodon, UMILIT de către SEPARATISTUL Krasnoselski. Se întâmpla când socialistul era PREȘEDINTE: „Dodon a fost un accident pentru R. Moldova… Este un TRĂDĂTOR”

Actualitate 22.12.2021 10:45 Vizualizări4378 Autor: Ziarul National
Igor Dodon, UMILIT de către SEPARATISTUL Krasnoselski. Se întâmpla când socialistul era PREȘEDINTE: „Dodon a fost un accident pentru R. Moldova… Este un TRĂDĂTOR”


Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, este considerat trădător, iar accederea sa în cea mai înaltă funcție din stat a fost un „accident” pentru republica noastră, consideră spicherul Igor Grosu.

Potrivit lui Grosu, socialistul a fost umilit de separatistul Vadim Krasnoselski, dar chiar și așa acesta a ales să-l felicite pentru victoria obținută la un scrutin prezidențial ilegal.

„Pentru mine, Igor Dodon este un trădător, nimic mai mult. El e atât de mancurtizat în gândirea lui, în comportamentul lui, de la omul acesta nu te poți aștepta absolut la nimic decât la asemenea comportament. Eu țin minte când era el președinte, ăla de acolo (Krasnoselski n.r.) într-o anumită întâlnire chiar l-a umilit, pentru că acesta i-a permis prin comportamentul său obedient, docil, lipsit de verticalitate. Tu, ditamai președinte al unui stat, te duci și te milogești în fața unui separatist. Acesta-i felul de a fi al unor oameni și eu cred că el a fost un accident, un pur accident promovat, obedient lui Plahotniuc, confortabil, care i-a slujit”, a declarat Grosu într-un interviu.

Totodată, Grosu a criticat și gestul Ambasadorului Federației Ruse în R. Moldova, Oleg Vasnețov, de a merge la Tiraspol și de a-l felicita pe Krasnoselski.

„Ceea ce a făcut domnul ambasador este un gest neprietenesc la adresa R. Moldova și nu doar gestul acesta, dar și gestul cela care au venit așa-numiții observatori la așa-numitele alegeri. Când spui și declari de fiecare dată că noi susținem integritatea teritorială și suveranitatea unei țări prietene, partenere ș.a.m.d., iar pe de altă parte vin tot felul de trimiși mai mult sau mai puțin oficiali, care vin să legitimeze sau să creeze aparența legitimării așa-numitului scrutin, sigur că este un gest neprietenesc la adresa R. Moldova”.

Președintele Parlamentului a adăugat că nu s-a așteptat ca Mitropolitul Vladimir, cel cu care se întâlnea cu câteva luni în urmă, să meargă să-l felicite personal pe separatistul Krasnoselski: „Da, am văzut. Mie mi-a lăsat un gust neplăcut acest lucru și propaganda de la Tiraspol n-a întârziat să capitalizeze și să arate că el chiar e unsul nu știu cui și că totul e în regulă, e cu actele în regulă”.

În opinia lui Grosu, toate discuțiile cu cei de la Tiraspol trebuie purtate de pe poziția că R. Moldova este un stat integru și suveran.

„De pe poziția că forțele armate străine trebuie luate de aici, de pe poziția că armamentul, munițiile, care nu pot fi utilizate sau care pot fi transportate, să fie scoase de aici, de pe poziția că se respectă Constituția și legile R. Moldova. Iată de pe pozițiile acestea și vom purta discuții în formatul „5+2” și cu cei care vor să ne ajute pentru a găsi o soluție în reglementarea acestui conflict. El nu se reglementează peste noapte, cum își închipuie unii, dar aceasta nu-i reglementare, aceasta-i cârpeală, care îți creează alte probleme. Da, nouă o să ne mai ia timp, da, pentru asta noi trebuie să consolidăm instituții pe malul drept, da, pentru asta trebuie de fiecare dată să intervenim hotărât atunci când se încalcă drepturile omului. Ați văzut câtă isterie au ridicat cu acele plăcuțe de înmatriculare, întâmplarea face că, după ce s-au oprit excepțiile, ca să zic așa, lumea vine la acele două centre de eliberare a numerelor neutre. Da, lumea vine, aplică, își schimbă”, a punctat Grosu.

Spicherul a mai lăsat să se înțeleagă că Maia Sandu nu are ce discuta cu separatistul Krasnoselski și sunt șanse spre zero ca o întâlnire dintre cei doi să aibă loc.

„Eu nu prea îmi imaginez cum să… Adică, eu nu văd motivul ca o astfel de discuție să aibă loc, adică ce să discute dna președintă? Există Biroul de Reintegrare, în curând o să fie acolo un nou conducător”, a conchis Igor Grosu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md