17:55:01 21.08.2019
 
Stiri

CUC // Rușii și transnistrenii, ÎMPOTRIVA Chișinăului: NU acceptă nicio inițiativă și vor să instituie o „FRONTIERĂ” pe râul Nistru

Politică 22.04.2019 15:38 Vizualizări4615 Autor: Ziarul National
CUC // Rușii și transnistrenii, ÎMPOTRIVA Chișinăului: NU acceptă nicio inițiativă și vor să instituie o „FRONTIERĂ” pe râul Nistru Deschide

Reprezentanții Rusiei și ai Transnistriei în Comisia Unificată de Control (CUC) fac front comun împotriva oricărei inițiative venite din partea Chișinăului, iar intenția acestora este de a trasa o „frontieră” pe Nistru.

La ultima ședință a CUC, desfășurată săptămâna trecută, rușii și transnistrenii au respins inițiativa Delegației Republicii Moldova pentru a elabora, în conformitate cu protocoalele semnate anterior, o instrucțiune de activitate a Comandamentului Militar Întrunit.

Un comunicat de presă al Biroului Politici de Reintegrare arată că reprezentanții Federației Ruse au calificat propunerea ca fiind „deja învechită”.

„O analiză retrospectivă denotă că nicio inițiativă a delegației noastre lansată pe durata anului curent și orientată spre îmbunătățirea mecanismului de monitorizare a Zonei de Securitate, precum demararea procesului de demilitarizare, sporirea transparenței, elaborarea regulamentului Comandamentului Militar Întrunit, crearea unei instrucțiuni cu privire la patrularea mobilă, utilizarea dispozitivelor tehnice la documentarea efectuată de către observatorii militari etc., nu este acceptată de către interlocutori”, cităm din comunicat.

Reprezentanții Chișinăului în CUC remarcă, de asemenea, faptul că poziția contrară acordurilor de bază exprimată de către transnistreni este susținută de Delegația Federației Ruse și în ce privește cazurile de amplasare a patrulelor mobile de „grăniceri” transnistreni în Zona de Securitate, sub pretextul desfășurării unor activități specifice organelor de drept.

„Deși Delegația Republicii Moldova fixează și semnalează permanent asemenea abuzuri care au finalitatea instituirii unei „frontiere” la râul Nistru, la ședința curentă reprezentanții celor două delegații și-au manifestat indulgența față de multitudinea încălcărilor admise de reprezentanții Tiraspolului. Ei au apreciat că instalarea posturilor de „grăniceri” nu ar prezenta un pericol, acestea urmând să fie verificate doar sub aspectul deținerii armelor”, acuză Chișinăul.

Delegația R. Moldova a lansat un apel repetat în vederea excluderii unor asemenea cazuri care împiedică dreptul la libera circulație și cresc tensiunile între părți.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md