16:51:52 25.02.2024
Stiri

CSM, pe urmele lui Timofti. Le-a spus NU lui Harmaniuc, Crețu și Bagrin

Social 23.12.2014 12:26 Vizualizări3647 Autor: Mariana Rață
CSM, pe urmele lui Timofti. Le-a spus NU lui Harmaniuc, Crețu și Bagrin


Consiliul Superior al Magistraturii a respins astăzi cererea repetată a lui Corneliu Crețu, Petru Harmaniuc și Lucia Bagrin de numire în funcția de judecător.

După ce șeful statului, Nicolae Timofti, a refuzat, pe 30 octombrie, să-i numească pe cei trei candidați propuși de CSM în funcția de judecători la câteva instanțe din Chișinău, astăzi și Consiliul Superior al Magistraturii le-a refuzat cererea repetată de numire în funcție.

Potrivit normelor, cei trei nu vor mai avea dreptul un timp să candideze la funcția de judecător. Totuși, ei pot contesta decizia de astăzi a CSM la Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că Nicolae Timofti a refuzat să-i numească în funcția de judecător pe cei trei pe motiv că aceștia nu respectă un set de reguli etice și de integritate. Președintele a făcut trimitere la prevederi din legile adoptate recent și care prevăd că asupra candidaților la funcția de judecător nu trebuie să planeze dubii, iar informațiile din dosarele lor nu confirmă reputația ireproșabilă a acestor candidați.

Anterior, în presă au apărut rapoartele SIS în privința celor trei candidați. Serviciul de Informații și Securitate recomanda CSM respingerea candidaturilor pe mai multe motive.

Precizăm că Petru Harmaniuc este fiul fostului judecător de la Judecătoria Economică Valeriu Harmaniuc, acuzat anterior în presă că ar fi adoptat mai multe hotărâri calificate drept atac-raider. Corneliu Crețu este fiul fostului președinte al Curții de Apel Chișinău Gheorghe Crețu cercetat penal pentru omorul produs acum doi ani în Pădurea Domnească.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md