07:11:59 24.05.2024
Stiri

Corlăţean: Sperăm ca eliminarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni să fie votată în PE în februarie

Politică 11.02.2014 10:15 Vizualizări2168 Autor: Galina Munteanu
Corlăţean: Sperăm ca eliminarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni să fie votată în PE în februarie tituscorlatean.ro


Ministrul de Externe de la București, Titus Corlăţean, a declarat, luni, la Bruxelles, că România speră ca proiectul de ridicare a vizelor pentru cetăţenii R. Moldova să fie votat în plenul Parlamentului European (PE) înainte de sfârşitul lunii februarie, transmite Mediafax.

„Există un sprijin politic clar al statelor membre ale UE, din partea Comisiei şi a SEAE (Serviciul European de Acţiune Externă - n.r.) pentru parcursul european al R. Moldova, pentru atingerea obiectivelor potrivit agendei discutate", a declarat Titus Corlățean după reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

Potrivit sursei, acesta a precizat că „vestea bună" este că LIBE, comisia PE, va vota pe 12 februarie proiectul de eliminare a vizelor pentru cetăţenii moldoveni. „Sperăm ca, înainte chiar de finalul lunii februarie, plenul Parlamentului să se pronunţe (asupra proiectului - n.r.). Urmează după aceea o procedură simplifcată, nu va mai fi acel trialog şi, odată cu confirmarea poziţiei de către Consiliu după - sperăm - votul pozitiv masiv al PE, practic urmează procedura de publicare în Jurnalul Oficial al UE şi 20 de zile după publicarea în JO măsura intră în vigoare", a spus şeful diplomaţiei.

Următorul plen al PE va avea loc între 24-27 februarie, la Strasbourg.

Corlăţean a subliniat că există „un interes politic declarat ca, odată semnat Acordul de Asociere şi cu implementarea, interimară mai întâi, a Acordului de Liber Schimb, Parlamentul R. Moldova să ratifice în timp util, în actualul mandat al Parlamentului de la Chişinău, aceste acorduri".

„Dacă toate lucrurile merg conform calendarului, potrivit celor stabilite, în câteva luni cetăţenii R. Moldova vor putea să circule liberi în UE", a mai spus el.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md