15:16:59 26.05.2019
 
Stiri

Contractele de achiziție care vizează alimentația din școli și grădinițe, încheiate pe o perioadă de CINCI ani: Agenții economici, obligați să investească în cantinele instituțiilor de învățământ

Social 15.11.2018 14:19 Vizualizări871 Autor: Ziarul National
Contractele de achiziție care vizează alimentația din școli și grădinițe, încheiate pe o perioadă de CINCI ani: Agenții economici, obligați să investească în cantinele instituțiilor de învățământ

Instituțiile de învățământ din R. Moldova vor putea efectua achiziții publice la serviciile de alimentație pentru o perioadă de până la cinci ani, nu numai pentru un an așa cum se întâmplă în prezent. În acest caz, agentul economic va fi obligat să facă unele investiții în dezvoltarea infrastructurii cantinelor în cadrul instituțiilor de învățământ contractante.

Guvernul a aprobat ieri modificări la Legea finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale, cu scopul de a atrage investiții private în domeniul alimentației în instituțiile de învățământ preșcolar și școlar, cinci ani fiind un termen rezonabil pentru a garanta recuperarea unor eventuale investiții.

Odată cu aplicarea acestui mecanism, va fi posibilă supravegherea sporită a calității produselor alimentare, în special a materiei prime și a procesului tehnologic de producere. De asemenea, instituțiile de învățământ vor putea economisi mijloacele financiare utilizate în prezent pentru întreținerea blocurilor alimentare, realocând acești bani pentru alte cheltuieli.

Proiectul de lege urmează a fi dezbătut în Parlament.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2019 12:20 Ziarul National Victor Chirilă // Poate un popor să-ș...

24.05.2019 09:19 Nicolae Negru Alianța ACUM-ACUM, un joc steril care...

20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md