15:23:36 23.02.2024
Stiri

Consiliul Concurenței are trei membri noi

Actualitate 08.12.2023 09:43 Vizualizări760 Autor: Ziarul National
Consiliul Concurenței are trei membri noi


Parlamentul a desemnat joi, 7 decembrie, trei membri noi în Plenul Consiliului Concurenței, care au depus în aceeași zi jurământul în fața deputaților.

Este vorba de Roman Pușca numit în calitate de vicepreședinte al Plenului Consiliului Concurenței, dar și de Cornelia Gorincioi și Diana Lapteacru, care au fost desemnate în funcțiile de membru al Plenului Consiliului Concurenței pentru un mandat de cinci ani.

Roman Pușca, cu studii în domeniul Dreptului, a activat, din anul 2020, în cadrul Secretariatului Parlamentului, în funcția de asistent și de consilier pe domeniul juridic. Anterior, el a activat în calitate de jurist la Întreprinderea Municipală „Exdrupo”.

Cornelia Gorincioi, doctor în drept, este lector universitar la Academia de Studii Economice din Moldova și a activat anterior în calitate de juristă atât în instituțiile publice, cât și private.

Diana Lapteacru este angajata Consiliului Concurenței din 2007, fiind, în prezent, șefă de direcție la această instituție.

Plenul Consiliului Concurenței este un organ colegial, compus din cinci membri. Potrivit legislației, membrii sunt numiți în funcție de Parlament, la propunerea șefului legislativului, cu avizul comisiei de profil.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md