03:22:55 02.03.2021
 
Stiri

Consilierul municipal al Partidul „ŞOR” susține că a identificat o nouă încălcare a „OLIGARHULUI” Vasili Chirtoca

Actualitate 01.10.2020 18:30 Vizualizări993 Autor: Ziarul National
Consilierul municipal al Partidul „ŞOR” susține că a identificat o nouă încălcare a „OLIGARHULUI” Vasili Chirtoca


Consilierul municipal Vasili Chirtoca s-a opus construirii în Chișinău a unui Centru cultural-educațional pentru copii, prezentând CMC informații false. Despre asta a anunțat alesul local din partea Partidului „ȘOR”, Valeri Klimenko, care deține și funcția de președinte al Congresului Comunităților Ruse.

Potrivit lui Klimenko, în 2009, Congresul a intrat în posesia unui teren pentru construirea unui Centru pentru copii în care urmau să fie organizate cercuri gratuite de muzică, coregrafie, arte plastice ș.a. În octombrie 2017, CMC a anulat contractul de închiriere a terenului, având la bază o plângere a lui Chirtoca, care făcea referire la pretinse încălcări. În special, el invoca faptul că edificiul nu a fost construit în decurs de un an, așa cum se indica în documente. Cu toate acestea, el nu a menționat că la 10 luni de la eliberarea autorizației de proiectare a Centrului, CMC a luat o nouă decizie, modificând configurația și locația terenului destinat Centrului.

„Desigur, Vasili Chirtoca știa despre asta. El însă a prezentat CMC un fals, inducându-i deliberat în eroare pe consilieri. Întrebarea este ce motive l-au făcut să procedeze astfel și de ce copiii au devenit victimele unor jocuri politice murdare”, a declarat consilierul Klimenko în ședința CMC.

Valeri Klimenko a subliniat că nu este pentru prima dată când „oligarhul” Chirtoca, profitând de funcția sa, comite abuzuri în interese personale, chemând CMC să trateze cu atenție toate propunerile acestuia.

Anterior, Valeri Klimenko a propus demiterea lui Vasili Chirtoca din funcția de președinte al Comisiei construcții, arhitectură și relații funciare pentru numeroase abateri și abuz de serviciu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md