09:24:47 24.09.2021
Stiri

Consilierii locali de la Ștefan Vodă BLOCHEAZĂ un proiect de 10 MILIOANE de lei. Primarul Vladislav Cociu: Au afaceri în actuala piață monopolizată și nu-și doresc costrucția unui obiectiv nou pentru a ajuta țăranii să-și vândă direct marfa

Actualitate 28.07.2021 10:10 Vizualizări5091 Autor: Ziarul National
Consilierii locali de la Ștefan Vodă BLOCHEAZĂ un proiect de 10 MILIOANE de lei. Primarul Vladislav Cociu: Au afaceri în actuala piață monopolizată și nu-și doresc costrucția unui obiectiv nou pentru a ajuta țăranii să-și vândă direct marfa


Mai mulți membri ai Consiliului local din orașul Ștefan Vodă, dominat de reprezentanți ai socialiștilor, s-ar opune construcției unei piețe agricole noi în oraș, fiindcă ar avea interese în cea existentă, una monopolizată și fără condiții elementare.

Acuzația a fost lansată chiar de către primarul orașului, Vladislav Cociu, după ce Primăria orașului Ștefan Vodă a câștigat un proiect intercomunitar ce prevede construcția unei piețe agricole regionale, în valoare de circa 10 milioane de lei, finanțarea de bază fiind realizată de Programul USAID Comunitatea Mea.

Proiectul prevede construcția unei hale, a corpului administrativ, a unui depozit cu camere de răcire și de păstrare a produselor, parcare pentru 112 autoturisme, două blocuri sanitare, apă, canalizare, o zonă verde și una de odihnă, un laborator de testare a produselor etc.

Autoritățile publice locale din orașul Ștefan Vodă au semnat un memorandum cu alte 15 primării din împrejurimi, astfel încât să fie create oportunități pentru producătorii autohtoni din această zonă a Republicii Moldova pentru a-și comercializeze marfa.

Piața actuală este veche și neîncăpătoare, însă mulți dintre consilierii orășenești au afaceri în cadrul acesteia și, pentru a-și proteja interesele personale, nu vor să fie construită o piață nouă în oraș, acuză primarul Cociu.


Primarul orașului Ștefan Vodă, Vladislav Cociu. Foto: calm.md

În cadrul Consiliului orășenesc sunt nouă consilieri din partea PSRM, șapte din partea Platformei DA și unul din partea PD.

„Acolo în ultimii 40 de ani nu s-a făcut nicio investiție, nu există infrastructură de drumuri, nici sistem de canalizare, apeduct etc. Piața a fost monopolizată, micii producători nu prea au acces în ea, intermediarii sunt cei care fac astăzi fac acolo legea”, a declarat alesul local, citat de un comunicat de presă al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM).

Potrivit lui Vladislav Cociu, în cadrul unui sondaj efectuat pe plan local, 96% dintre cei intervievați au votat pentru ca să fie construită o piață nouă în oraș.

„Am elaborat și un studiu de fezabilitate, care ne-a costat 89 000 de lei, pentru a identifica care este potențialul raionului, ce produse cresc în zona noastră, dar și ce oportunități vor apărea odată cu deschiderea noii piețe. În studiu este stipulat foarte clar care sunt avantajele acestei investiții. Inclusiv amplasarea acesteia este atractivă. alături de zona economică liberă din localitate, nu departe de două blocuri locative care vor fi construite pentru 114 familii. Cu toate acestea, cei mai mulți consilieri orășenești nu sunt dispuși să voteze pentru ca această inițiativă să devină realitate”, a mai spus primarul.

Vladislav Cociu arată cu degetul spre fostul primar al orașului Ștefan Vodă, care reprezintă acum Oficiul teritorial al Cancelariei de Stat din partea socialiștilor și ar fi dat indicații consilierilor orășenești să nu voteze acest proiect „ca nu cumva primarul Vladislav Cociu să facă mai multe decât a făcut dânsul”.

O nouă ședință a Consiliului orășenesc Ștefan Vodă va avea loc joi, 29 iulie, în cadrul căreia va fi propus spre aprobare proiectul în valoare de 10 milioane de lei, investiții care ar urma să fie făcute în acest oraș.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md