19:32:16 22.02.2019
 
Stiri

Condiții mai bune pentru studenți în CAMINE: Mașini de spălat și uscat haine, internet gratuit, apă caldă și sală pentru practicarea sportului

Social 15.11.2018 15:45 Vizualizări886 Autor: Ziarul National
Condiții mai bune pentru studenți în CAMINE: Mașini de spălat și uscat haine, internet gratuit, apă caldă și sală pentru practicarea sportului
Poză simbol

Căminele studențești din R. Moldova urmează să fie dotate cu mașini de spălat, calculatoare conectate la internet, precum și cu săli de sport. Cel puțin, așa prevăd niște modificări la Regulamentul privind funcționarea căminelor din subordinea instituțiilor de învățământ de stat, aprobate de Guvern la propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Potrivit documentului, căminele urmează să fie dotate suplimentar cu calculatoare conectate gratuit la internet, prin wireless, minimum două mașini de spălat și minimum o mașină de uscat hainele, cu baie cu apă caldă și sală de sport.

Astfel, administratorii căminelor studențești vor fi obligați „să întreprindă toate măsurile necesare pentru asigurarea folosirii adecvate, neîntrerupte, cu excepția orelor sanitare, de către locatarii căminelor a mașinilor de spălat și de uscat haine, precum și folosirea spațiilor pentru baie”.

De asemenea, consiliul locatarilor căminului va stabili, în baza propunerilor administratorului căminului și în corespundere cu normele sanitaro-epidemiologice, orele sanitare pentru spațiile de baie și spălătorie.Totodată, organele de administrare a căminelor vor fi obligate să asigure condițiile necesare de acces și de trai pentru persoanele cu dizabilități.

O altă prevedere presupune ca accesul în căminele instituțiilor de învățământ superior să fi asigurat permanent. Se exclude și obligativitatea deconectării luminii după ora 24:00, cât și prohibiția utilizării obiectelor suplimentare de iluminare și încălzire de către locatarii cazați în cămine.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!timofei 15.11.2018 16:19

tinerii democrati confirma ca sunt cea mai puternica organizatie politica de tineret din Republica Moldova!

realist 15.11.2018 19:16

PLDM tot se apucase de asa ceva, dar nu a mai ajuns sa implementeze. Doar au amagit oamenii

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.02.2019 09:17 Nicolae Negru Eu cu cine votez? Opinia unui alegăto...

18.02.2019 09:00 Nicolae Negru Suveranitate limitată, „statalism” fals

15.02.2019 09:28 Nicolae Negru Petru Cărare și cele două pălării ale...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Procuratura Generală trebuie să deschidă un dosar penal după declarațiile lui Ilan Șor potrivit cărora acesta i-ar fi finanțat două campanii electorale anterioare și i-ar fi pus la dispoziție avionul privat președintelui Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md